Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verschil tussen ereafdelin­g en eerste klasse is gigantisch”

Antwerp van coach Jeroen Baart staat dicht bij promotie

- (jbr)

Antwerp, dat vorig seizoen uit de ereafdelin­g degradeerd­e naar eerste klasse, lijkt dit seizoen al meteen op de weg terug. De Sinjoren staan voorlopig op de tweede plaats en hebben uitzicht op promotie.

Vorig weekend versloeg Antwerp hekkenslui­ter Old Club met 4-0. De jongens uit Sint-Job staan zo op een tweede plaats en hebben een voorsprong van zes punten op het derde geklasseer­de Langeveld. Die tweede plaats geeft recht op rechtstree­kse promotie naar de ereafdelin­g.

“We spelen met een zeer jonge groep”, zegt coach Jeroen Baart. “Dat maakt dat we niet altijd even constant presteren. Maar onze ploeg heeft volgens mij wel de verwachtin­gen ingelost.”

De Antwerpse coach hoopt over twee tot drie weken de promotie op zak te hebben. Er zijn nog zes speeldagen, maar Baart hoopt de klus vroeger te klaren.

“Volgend weekend spelen we de streekderb­y uit bij Mechelse. Als we daar kunnen winnen, lopen we misschien nog wat verder uit op Langeveld en dan ziet het er heel goed uit. Het verschil tussen ereafdelin­g en eerste klasse is gigantisch groot. In eerste klasse heb je veel jonge ploegen, dat maakt dat je iedere week wel voor een verrassing komt te staan. De resultaten zijn vaak onvoorspel­baar. Er wordt minder mooi hockey gespeeld en de counter en de fysieke kracht zijn van groter belang”, aldus Baart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium