Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wedstrijd in De Panne moet me wel liggen”

-

Kelly Druyts spurtte zich het voorbije weekend in Zwevezele naar de derde plaats. Meteen de bevestigin­g voor de 28-jarige Wilrijkse dat ze klaar is voor het grotere werk dat er nu donderdag in De Panne en zondag met Gent-Wevelgem aankomt.

“Eigenlijk ben ik best tevreden over de voorbije weken”, zegt Druyts, die aan het seizoen begon met rittenkoer­sen in Turkije en Spanje. De 28-jarige Wilrijkse scherpte nadien de vorm verder aan in enkele nationale wedstrijde­n. Zo ook zaterdag in Zwevezele, waar ze knap de spurt om de derde plaats won.

“Ik probeerde zaterdag vooral mee koers te maken. Dit met het oog op wat er de komende weken aankomt. Het maakt dat ik op het beslissend­e moment, toen het leidersduo vertrok, iets te ver naar achteren zat. Al moet ik toegeven dat toen het beste er ook wat af was. Dat ik de spurt voor de derde plaats kon winnen, bevestigt dat de vorm goed is.” Ondanks de goede vorm waarin ze zit, blijft Druyts voorzichti­g in het uiten van haar ambities voor de komende wedstrijde­n.

“Het zijn de eerste World Tourwedstr­ijden van het seizoen. Dan is het altijd wat koffiedik kijken. Hoe reageert je lichaam op de grotere afstand? Hoe sterk komen de concurrent­es voor de dag? Het zijn nog allemaal vraagteken­s.” “De wedstrijd van donderdag in De Panne is nieuw in de World Tour. Echt parcourske­nnis heb ik niet, maar wedstrijde­n in die regio, met smalle wegen en veel wind, moeten me in principe liggen. Het zal erop aankomen om op het juiste moment op de juiste plaats te zitten. Natuurlijk heb je ook het nodige geluk nodig en moet je de juiste kompanen mee krijgen bij een eventuele aanvalspog­ing.”

Gent-Wevelgem

Druyts vindt beide wedstrijde­n verder evenwaardi­g, maar gelooft meer kans te maken op succes in De Panne.

“Een mooie uitslag rijden in een WorldTour-wedstrijd staat mooi op je palmares. Ik probeer er in beide wedstrijde­n het beste van te maken, maar ik denk dat ik meer te zoeken heb in De Panne dan in Gent-Wevelgem. Die laatste wedTot strijd valt mogelijk, met die niet te onderschat­ten heuvelzone, net iets te zwaar uit voor mij. En het is dan ook nog eens een tweede zware wedstrijd binnen de vier dagen tijd. Dan speelt het ook een rol hoe diep je bent moeten gaan op donderdag en of je wel voldoende hersteld bent om op zondag opnieuw een degelijke wedstrijd af te werken.”

 ??  ?? Kelly Druyts in de voorbereid­ing aan het werk in Turkije.
Kelly Druyts in de voorbereid­ing aan het werk in Turkije.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium