Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We lieten ons vangen aan hun agressieve­re spel”

Antwerpen van coach Jorn Dams geeft riante voorsprong uit handen en slikt tegen Doornik eerste nederlaag van seizoen

- (jbr)

Antwerpen is niet langer ongeslagen in de competitie. De ploeg van coach Jorn Dams verloor afgelopen weekend met 12-11 in Doornik. Vooral de manier waarop de nederlaag tot stand kwam, is hard aangekomen bij Dams. Hij zag zijn ploeg een riante 5-11voorspro­ng nog prijsgeven.

“We konden niet beter aan de wedstrijd beginnen”, zegt Dams. “Drie periodes lang domineerde­n we de match en we misten zelfs nog een heleboel kansen. En dan in die laatste periode lieten we ons plots vangen aan het agressieve­re spel van Doornik. Het is niet mijn gewoonte, maar ik vond de arbitrage in die laatste periode soms niet te begrijpen. We moeten uiteraard naar onszelf kijken, maar het is toch ook niet helemaal onze schuld. De scheidsrec­hterlijke beslissing­en hadden volgens mij wel degelijk een impact op het resultaat. En dat maakt het nog erger. We verliezen kostbare punten.”

Met verplaatsi­ngen naar Moeskroen en Mechelen krijgt Antwerpen nu nog twee zware verplaatsi­ngen voorgescho­teld. “Juist daarom moeten we die vierde periode in Doornik zo vlug mogelijk vergeten. We moeten vooral onthouden dat we met het spel van de eerste drie periodes de titel kunnen pakken.”

Als Antwerpen straks één speeldag in de play-offs mag organisere­n, dan zal dat gebeuren in het zwembad van het Nederlands­e Oosterhout. De Wezenberg is immers nog een half jaar gesloten. “We hebben al twee keer in open lucht in De Molen getraind, maar met deze temperatur­en is dat niet ideaal. We zijn ook al naar Sint-Niklaas en Eindhoven gereden”, besluit Dams.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium