Gazet van Antwerpen Stad en Rand

AED Studios verwelkomt honderden schlagerfa­ns

- FILIP SPOELDERS

Ken Reyniers en Amy Pijpels, twee gebruikers van het eerste uur van de coworkings­pace Entertainm­ent Lab in Lint, slaan de handen ineen. “In het najaar organisere­n we een eerste schlagerfe­stival in studio 16 van de AED Studios”, vertellen ze.

Een goed jaar geleden werd de coworkings­pace Entertainm­ent Lab opgericht op de site van de AED Studios. Oprichters Sam De Backer en Jan Kerckhofs wilden zaakvoerde­rs en ondernemer­s samenbreng­en om elkaar te inspireren. “Dat lukt aardig, want met Ken en Amy hebben we een mooi voorbeeld tot wat Entertainm­ent Lab allemaal kan leiden. Ze begonnen elk met een eigen flexdesk in de coworkings­pace. Na verloop van tijd gingen ze meer samenwerke­n en nu huren ze samen een eigen kantoor op de site”, zegt Kerckhofs.

Ken Reyniers uit Willebroek was de eerste gebruiker van Entertainm­ent Lab. “Ik run het artiestenb­ookingkant­oor Thienpont Artists & Events. Toen ik via Jan de coworkings­pace ontdekte, kwam ik meteen naar hier. Het is de ideale locatie als je in de entertainm­entsector aan de slag bent”, geeft hij aan.

Ook Amy Pijpels uit Meise was er snel bij. “Ik kwam hier terecht via de zus van Glenn Roggeman, CEO van de AED Group. Zij had me verteld over deze ruimte. Met mijn grafisch bureau Adira De-

Ken Reyniers

Entertainm­ent Lab

Jan Kerckhofs

Entertainm­ent Lab sign doe ik veel opdrachten in de show- en entertainm­entsector. Zo kwam ik in ook contact met Ken.”

Ken en Amy verhuisden van het Entertainm­ent Lab naar een eigen kantoor. Samen met hun derde partner, Angelique Margot, kozen ze voor een fusie. “Onze bedrijven vullen elkaar goed aan. Onze eerste stap was de overname van de showbizzwe­bsite Mediawatch­ers.be”, aldus Ken Reyniers. De website geven ze de volgende weken een nieuwe look.

In het najaar

Een tweede project dat het levenslich­t zal zien, is de organisati­e van een schlagerfe­stival bij de AED Studios. “Ik kreeg van verschille­nde mensen te horen dat er vanuit deze regio ook stevig wat bussen werden ingezet om bezoekers naar Het Schlagerfe­stival in Hasselt te brengen. Maar ik maakte me de bedenking dat we op deze locatie in Lint eigenlijk alles hebben om zelf zo’n festival te organisere­n. Daarom plannen we in het najaar ons eerste Lintse schlagerfe­stival. Namen als Willy Somers, Bart Kaëll en De Romeo’s zijn momenteel al in optie.”

De volgende weken zullen Ken en Amy verder informeren over de precieze datum, tickets en andere artiesten op de affiche.

Geïnteress­eerden kunnen via entertainm­entlab.be nog een plekje vastleggen in de coworkings­pace.

‘‘Ik wist dat er bij ons veel bussen worden ingezet om naar Het Schlagerfe­stival in Hasselt te rijden. Maar we hebben hier alles om zelf zoiets te organisere­n.’’

‘‘De activiteit­en die Ken en Amy gaan organisere­n zijn een mooi voorbeeld van de dingen die onze coworkings­pace allemaal teweeg kan brengen.’’

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Amy Pijpels, Jan Kerckhofs en Ken Reyniers in de coworkings­pace Entertainm­ent Lab.
FOTO FILIP SPOELDERS Amy Pijpels, Jan Kerckhofs en Ken Reyniers in de coworkings­pace Entertainm­ent Lab.
 ?? FOTO'S PATRICK HATTORI, CARLO COPPEJANS EN KURT DESPLENTER ?? De organisati­e mikt op Willy Sommers, De Romeo’s en Bart Kaëll.
FOTO'S PATRICK HATTORI, CARLO COPPEJANS EN KURT DESPLENTER De organisati­e mikt op Willy Sommers, De Romeo’s en Bart Kaëll.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium