Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouw Groenlaars­chool ligt stil

Faillissem­ent bouwfirma trekt streep door jarenlange planning

- JEF WIJCKMANS

ven de torenkrane­n staan.

Het gerucht dat het overlijden van de zaakvoerde­r van het bedrijf, waarbij de zoon als opvolger de successier­echten meteen moest betalen, de reden van faling is, is volgens curator Pieter Wirix niet helemaal juist. “Dat wordt wel onderzocht. Wat zeker is, is dat bouwbedrij­ven het momenteel overal zwaar hebben, zeker als ze niet met goedkope arbeidskra­chten uit het buitenland werken.”

“Wij zitten nu met een groot probleem”, zegt José Depuydt, directeur infrastruc­tuur van de GO!-scholengro­ep Rivierenla­nd. “Volgens de planning moest fase 1 van de bouw intussen zowat klaar zijn. Dat was ook nodig, want het was de bedoeling dat onze afdelingen uit Aartselaar, Boom, Bornem en later Niel ook naar hier zouden verhuizen. Ook hun gebouwen zijn aftands of werden niet meer gehuurd. Het is nu uitzoeken of we er toch langer kunnen blijven.”

Ook voor de oude Reetse school is het een groot probleem. De leerlingen zouden naar de nieuwe locatie verhuizen om het laatste deel van fase 1 van de werken, het aanleggen van een grote parking op de plaats van de huidige gebouwen, aan te kunnen leggen. Dit was een absolute eis van het gemeentebe­stuur, om de parkeerdru­k in de straten te verlichten.

“Eigenlijk moeten we nu terug vanaf het begin de administra­tieve weg afleggen”, zegt Depuydt. “Dat betekent opnieuw een aannemer zoeken, wat impliceert dat we opnieuw moeten publiceren, biedingen krijgen, gunningste­rmijnen volgen, enzovoort. Sowieso zijn we minstens een jaar kwijt. Ik vrees dat we voor een aantal leerlingen in een tijdelijk onderkomen via containerk­lassen zullen moeten voorzien.”

Ondertusse­n kreeg de verantwoor­delijke van de scholengro­ep wel het bericht dat ze nu reeds een aannemer mogen zoeken om de huidige ruwbouw wind- en regendicht mogen maken. Maar meer dan het plaatsen van vensters en dakdichtin­g is het niet.

 ??  ?? Burgemeest­er Geert Antonio deed de ‘eerstebalk­legging’ in oktober 2016.
Burgemeest­er Geert Antonio deed de ‘eerstebalk­legging’ in oktober 2016.
 ?? FOTO'S JEF WIJCKMANS ?? Naast de oude school is de ruwbouw van de nieuwe school te zien.
FOTO'S JEF WIJCKMANS Naast de oude school is de ruwbouw van de nieuwe school te zien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium