Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

betalen. Alleen nieuwe inwoners en nieu- we straten tellen.

MARIE-ROSE VERWERFT,

Top!

Top! Content hier.

LUCIA FORCEVILLE,

RANST

AARTSELAAR staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Doen!-dagen

We mochten de Erfgoedbib­liotheek Hendrik Conscience in Antwerpen bezoeken voor de Doen!-dagen van uw krant. Dat was top! Wij hebben met volle teugen genoten van de indrukwekk­ende rondleidin­g door de gids (de bloem van Antwerpen). Prachtig initiatief. Voor herhaling vatbaar.

ANDREA COUWELS

Cruisesche­pen en fijn stof

Een Engels onderzoek heeft aangetoond dat de uitstoot van gevaarlijk­e stoffen van een cruiseschi­p gigantisch zijn. Het schip Oceana van P & O Lines bijvoorbee­ld stoot 84.000 deeltjes ultra fijn stof per m3 uit. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 1 miljoen auto’s! In Antwerpen rijden dagelijks gemiddeld 87.000 auto’s in de lage-emissiezon­e. Eén bezoek van een cruiseschi­p is gelijk aan elf dagen uitstoot binnen de LEZ. In 2018 worden er naast de 612 riviercrui­ses ook 25 zeecruises verwacht. Alleen de zeecruises­chepen zijn dit jaar al verantwoor­delijk voor evenveel verontrein­iging als 275 autodagen in de LEZ!

JAN KRAMER,

De Mol

ANTWERPEN

De Mol in het gelijknami­ge tv-programma is Jeffrey van Linden. Beroep: chauffeur van Cathy Berx. Onlangs kondigde Berx met veel bravoure aan dat ze haar auto weg deed! Dus dat beroep is verzonnen en volgens mij is Jeffrey dus de Mol! Zonder auto heb je toch geen chauffeur nodig, of zit Jeffrey vooraan op de tandem van mevrouw Berx? Ik kan ook mijn auto wegdoen als de belastingb­etaler me er een andere geeft met chauffeur. Een politieke stunt, of hoe noem je zoiets? Op deze manier kun je de brave burger en de krant alles wijsmaken. Straf, mevrouw Berx.

JULIEN DE KENINCK,

MARC DEVRIENDT,

BOOM

Zielige supporters

De vele rook- en knalbommen en Bengaals vuur tijdens voetbalmat­chen verzieken de sfeer in de stadions. Met brandwonde­n of oorschade tot gevolg. Ontmoedig deze ‘fans’. Waarom geen waterkanon ‘light’ inschakele­n? Hooligans krijgen een nat pak, hun attributen worden onbruikbaa­r en minder tijdverlie­s en boetes voor de clubs.

BERCHEM

 ?? FOTO RR ?? De inwoners van Vorselaar zijn het meest tevreden in de provincie Antwerpen, die van Willebroek het minst.
FOTO RR De inwoners van Vorselaar zijn het meest tevreden in de provincie Antwerpen, die van Willebroek het minst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium