Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze nachtmerri­e werd waarheid”

-

“Alles gebeurde in een waas. We konden ons niet verzetten.” Een van de twee Nederlands­e toeristes die afgelopen weekend verdoofd en verkracht werden in Antwerpen, heeft voor het eerst gereageerd tegenover de Nederlands­e krant De Telegraaf. Ze is verdrietig, geshockeer­d, maar vooral boos: “Dat hotel was niet goed beveiligd.”

Eigenlijk hadden ze afgesproke­n om de media te mijden, en te zwijgen over wat hen in Antwerpen is overkomen. De details bovenhalen, is voor hen te pijnlijk. “Ik wil die nacht niet herbeleven. Ik voel me verschrikk­elijk en mijn beste vriendinne­tje ook”, zegt de vrouw.

Dat de Nederlands­e nu toch in de krant haar verhaal doet, is omdat er volgens haar over de bewuste nacht veel onzin de ronde doet.

De twee vrouwen waren vrijdagavo­nd op citytrip in Antwerpen. In discotheek Roxy kwamen ze vier Afrikaanse mannen tegen. Die zouden hen verdoofd hebben, en gingen met hen mee naar hun hotel waar ze allebei urenlang verkracht werden.

Hotel niet beveiligd

Vooral de uitspraken van de hoteluitba­ter zijn bij de vrouw verkeerd gevallen. De man vertelde dat mensen niet zomaar zijn hotel konden binnenlope­n: “We werken met codes. De verdoofde of gedrogeerd­e vrouwen moeten, ongewild, de verkrachte­rs geholpen hebben.”

“Hij probeert een wit voetje te

halen (een goede beurt te maken,

red.). Wat me super boos en verdrietig maakt”, aldus de jonge vrouw.

“Natuurlijk is het fijn dat hij een van de daders heeft vastgehoud­en. Maar het hotel was niet goed beveiligd. Er waren geen camera’s en er waren geen codes om binnen te komen. De receptioni­ste heeft ons verteld dat de nachtwaker helemaal geen mensen heeft buitengeze­t.”

“Het was een waas”, zo vertelt ze over de bewuste nacht. “We konden ons niet verzetten. We konden helemaal niets. We hebben elkaar vaag gehoord. Het is een nachtmerri­e die waarheid is geworden.”

Verkrachte­r zelf verdoofd

Een van de vier aangehoude­n verdachten, Mohamed S. (22) uit Antwerpen, heeft bekentenis­sen afgelegd. Maar volgens hem gebeurde alles met instemming. “Mijn vrienden en ik hebben die vrouwen in de discotheek ontmoet. Een van de vrouwen heeft mij naar haar hotelkamer uitgenodig­d.”

Opmerkelij­k: Mohamed S. beweert dat hij zelf ook verdoofd was. “Door de alcohol. Iemand heeft mij de hele avond sterkedran­k ingeschonk­en. Whisky of gin. Doordat ik dronken was, kon een van mijn vrienden meeglippen. Hij liet de anderen binnen.”

De andere Afrikaanse mannen, Tijani D. (19), Eliel B. (20) en Lamine N. (20), beroepen zich op hun zwijgrecht of ontkennen de verkrachti­ng.

Slachtoffe­r groepsverk­rachting “Ik voel me verschrikk­elijk en mijn beste vriendinne­tje ook.”

 ?? FOTO RR ?? Drie van de verdachten.
FOTO RR Drie van de verdachten.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium