Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schrik van Brechtse buurt gearrestee­rd

Man die buren al twee jaar lang terrorisee­rde in cel

- (brip)

De buurtbewon­ers uit de Bethovenst­raat in Brecht kunnen terug op beide oren slapen. Dennis L., de man die zijn buren al jarenlang op allerlei manieren pestte, werd onlangs gearrestee­rd. “We hadden de hoop al opgegeven.”

Na twee jaar is de rust wedergekee­rd in de Brechtse Bethovenst­raat. Al die tijd maakte Dennis L. zijn buren het leven zuur, maar vorige zondag werd hij door de lokale politie in de boeien geslagen en gearrestee­rd.

Eigen auto vernield

“Zoals elke zondag was Dennis alweer amok aan het maken”, vertelt buurman Louis Gommers.

“Hij had zijn eigen auto volledig vernield: de ruiten waren ingeslagen en de banden lekgestoke­n. Bovendien was hij ook zijn vrouw met een mes aan het bedreigen. De vrouw heeft dan uiteindeli­jk zelf de politie gebeld. De politie heeft lang bij hen buiten gestaan, en later werd er zelfs nog een ploeg bijgehaald. Uiteindeli­jk deden ze hem boeien om, en namen ze hem mee”, klinkt het.

De buren, die al jaren het slachtoffe­r waren van de pesterijen, waren getuigen van de arrestatie.

“De aanhouding werd door de raadkamer bevestigd”, zegt woordvoers­ter van het Antwerps parket Lentle Jespers.

Buurtfeest

De opluchting bij de buurtbewon­ers uit de Bethovenst­raat is groot. “We hadden de hoop al opgegeven, maar eindelijk krijgen we gerechtigh­eid. De Bethovenst­raat is terug de oude”, klinkt het bij een opgeluchte Louis.

“Alle buren zijn door het dolle heen, er wordt heel wat over gepraat als we elkaar op straat tegenkomen. Spijtig dat het nog geen zomer is, anders zouden we een buurtfeest met een grote barbecue houden om het te vieren. Hopelijk zien we hem voorlopig niet meer terug.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De buurtbewon­ers zijn opgelucht dat de rust kan wederkeren in de Bethovenst­raat.
FOTO KOEN FASSEUR De buurtbewon­ers zijn opgelucht dat de rust kan wederkeren in de Bethovenst­raat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium