Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fietspaden liggen bij ons goed afgescheid­en”

- (ram)

Het Kempense Merksplas behaalt een goede score van inwoners die vinden dat ze er veilig kunnen fietsen. Volgens enkele ouders die met de fiets hun kinderen van school halen klopt dat, maar kan het nog beter.

An Geerts laat haar kinderen Rune (6) en Fenne (5) op de step naar haar huis rijden. “Als het mooi weer is, mogen ze met de fiets naar school en dan moeten ze hun helm opzetten. Op de step, zoals vandaag, is dat niet nodig. Ze zijn nog iets te jong om alleen te laten fietsen, maar dat gaat niet lang meer duren. Op de meeste plaatsen in ons dorp liggen goede fietspaden, zelfs in de drukke Leopoldstr­aat. In de schoolomge­ving is dat nog niet zo. Kinderen rijden vaak over de stoep omdat ze dat veiliger vinden dan zich tussen de auto’s te begeven. Dat is nog voor verbeterin­g vatbaar.”

Meer verkeer

Joke Marynissen komt haar 3-jarige dochter Robyn ophalen van de kleutersch­ool. “Zij rijdt nog niet met de fiets naar school. Mijn 5-jarige zoon soms wel, maar die is vandaag ziek. We wonen niet zo ver van de school en dat maakt het gemakkelij­k om de fiets te nemen. We rijden altijd samen, want ze zijn nog iets te jong. Toen ik in het eerste leerjaar zat, reed ik alleen met de fiets naar school. Ik kan me niet voorstelle­n dat we ons oudste kind dat volgend jaar ook laten doen. Er is tegenwoord­ig veel meer verkeer. Over de fietsveili­gheid in Merksplas hebben we geen reden tot klagen. Langs de grote wegen liggen afgescheid­en fietspaden en in het centrum valt het ook best mee. Bij het begin en einde van de schooldag is het altijd druk, maar dat is overal zo.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium