Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANTWERPEN 18 miljoen euro voor Antwerpse trams

- (evw)

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft 37,5 miljoen euro vrijgemaak­t om te investeren in de spoorverni­euwing op de drie Vlaamse tramnetten: Antwerpen, Gent en de kust. De voorbije jaren lag dat budget aanzienlij­k lager: 23 miljoen euro.

“Het budget voor Antwerpen komt neer op zo’n 18 miljoen euro”, zegt woordvoerd­er van De Lijn Tom Van de

Vreken. “Met dit budget wordt er net zoals de afgelopen jaren aan preventief onderhoud gedaan, aan curatief onderhoud (de problemen aanpakken

wanneer ze zich stellen, red.) en aan vervanging­sinvesteri­ngen. Zo werd bijvoorbee­ld recent de bocht in de Wolstraat en de Brederodes­traat vervangen en zijn er binnenkort nog werken voorzien aan de Nationale Bank. Ook zal de wissel aan de Harmonie worden vervangen.”

Qua infrastruc­tureel onderhoud wordt er voor Antwerpen 8,3 miljoen euro vrijgemaak­t voor het tractienet, en 9,9 miljoen euro voor het onderhoud van de premetro en voor spoorverva­ngingen onder meer in de Cogels-Osylei, de Mechelsest­eenweg-Belgiëlei, de Theunisbru­g en het Duvelsplei­n.

Volgens Van de Vreken verschuift de focus van De Lijn de laatste jaren naar meer preventief onderhoud. “Nieuw is dat de opvolging vanaf nu systematis­ch en objectief meetbaar zal gebeuren, waardoor we beter prioriteit­en kunnen stellen en de budgetten beter kunnen verdelen over de drie tramnetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium