Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Psycholoog op de fiets

Katrien Seynaeve (47) biedt als fietscoach luisterend oor

- JAN VORSSELMAN­S

Katrien Seynaeve (47) is zopas gestart als fietscoach. Zij helpt mensen die met problemen worstelen op persoonlij­k of profession­eel vlak. Niet in een muffe spreekkame­r, maar in openlucht: op de fiets en genietend van de natuur.

De onderneems­ter is van opleiding handelsing­enieur, maar specialise­erde zich in personeels­beleid. “Op dit moment spits ik mij toe op coaching in het algemeen en op fietscoach­ing in het bijzonder. Nu de lente begonnen is, is het weer tijd om naar de fiets te grijpen. Als fietscoach haal ik mijn cliënten van tussen vier mu- ren en neem ik ze mee in openlucht. Wandelcoac­hes bestaan al langer, maar fietscoach­es waren er nog niet in ons land. In Nederland stuitte ik op een zekere Edward Troost uit Nijmegen. Ik zocht hem op en ging bij hem te rade”, vervolgt Katrien.

Bij het opstarten van haar project koos Katrien voor de naam Signport, met de afbeelding van een vuurtoren als logo. “Signport is de letterlijk­e vertaling in het Engels van mijn naam: Seynaeve – seinhaven. Een vuurtoren wijst de weg en zendt ook signalen uit”, verklaart de fietscoach.

“We fietsen op het tempo en volgens de conditie van de cliënt. Door op een ontspannen manier te bewegen, borrelen gedachten en ideeën als vanzelf op. De natuur werkt inspireren­d.”

Burn-out

Mensen kunnen bij Katrien terecht met de meest diverse vragen of noden. “Bijvoorbee­ld als je uitzoekt wat je echt wil in je loopbaan. Mensen met een burn-out of die stressgevo­elig zijn, ondervinde­n dat bewegen in de natuur een positief effect heeft op de mentale veerkracht.”

Het programma is er ook voor teams. Ellen Plasmans (39) uit Wijnegem is enthousias­t over de aanpak van Katrien. “Ik was als kwaliteits­coördinato­r in de ouderenzor­g en wilde eens iets anders. Dankzij de fietscoach­ing kreeg ik meer inzicht in mezelf en ontdekte ik dat ik iemand ben die graag mensen met elkaar verbindt, hen in hun eigenwaard­e bevestigt en hen daarin laat groeien. Fijn is dat je onderweg even kunt verpozen in een taverne bij een lekkere kop koffie of thee, of op een bank in een bos of een park. Je geniet van de natuur, je leert de streek beter kennen en je komt in harmonie met jezelf.”

Signport, Medelaar 97, Zoersel, 0473.57.59.44, katrien@signport.be, www.signport.be

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? Ellen Plasmans (links) is vol lof
over de spontane aanpak van fietscoach Katrien: samen genieten van de natuur.
FOTO JAN VORSSELMAN­S Ellen Plasmans (links) is vol lof over de spontane aanpak van fietscoach Katrien: samen genieten van de natuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium