Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rode lantaarn slikt dertiger

Telenet Giants Antwerp neemt probleemlo­ze aanloop naar Night of the Giants

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp 88 Leuven 58

Telenet Giants Antwerp heeft overtuigen­d de uitgesteld­e wedstrijd tegen Leuven gewonnen en prijkt daardoor nog wat steviger op de tweede plaats. Maar liefst elf spelers van de Giants kwamen tot scoren.

Telenet Giants Antwerp miste Thomas Akyazili (rug) en Jason Clark. De Amerikaans­e shooting guard sukkelt weer met een voetblessu­re. “Akyazili bekijken we dag per dag en Clark is normaal gezien vrijdag tegen Brussels weer inzetbaar”, zegt sportief manager Leo De Rycke.

Eddy Casteels kreeg bij zijn terugkeer naar Antwerpen voor het eerst als clubcoach een stevige nederlaag gepresente­erd. “Antwerp Giants is andere koek dan Kangoeroes Willebroek. Ik wil me ook niet wegsteken achter blessures. De Giants misten ook spelers en waren op alle vlakken veel beter.”

Coach Roel Moors blikte tevreden terug. “Het tweede kwart was defensief minder en het begin van de tweede helft was de concentrat­ie eventjes weg. Maar ik zag ook een ploeg die tot het einde van de partij de nodige focus behield. Met het oog op de Night of the Giants vrijdag is deze winst een mooie opsteker.”

Moors gunde alle twaalf spelers speelminut­en. De laatste vier minuten stond er zelfs een volledig Belgische ploeg op het parket.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? En hops, een dunk van Roby Rogiers.
FOTO GOYVAERTS En hops, een dunk van Roby Rogiers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium