Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kontich wordt een leuke uitdaging dicht bij huis”

Tim Vleminckx (ex-Lierse en -Germinal Beerschot) komt na dit seizoen rangen versterken

- FREDDY KOOPMAN

Op het veld won Kontich zaterdagav­ond met 2-1 van Merksplas, maar ook naast het veld sloeg geel-rood zijn slag. Niemand minder dan de ervaren Tim Vleminckx komt volgend seizoen de rangen versterken. De 30-jarige verdediger, met een verleden bij onder meer Lierse en Germinal Beerschot, maakt de overstap van tweede amateurkla­sser Tempo Overijse. “De verre verplaatsi­ngen begonnen meer en meer te wegen.”

“Ik woon in Wilrijk en om dan elke keer naar Overijse te rijden, dat begon op den duur te wegen, zegt Vleminckx. “Bovendien werkt mijn vrouw in shiften en heb ik ook nog eens twee kindjes. Daarom zocht ik een nieuwe sportieve uitdaging dicht bij huis. Toen voorzitter Wim Claes me contacteer­de, kwamen we snel tot een akkoord. Kontich beschikt over een prima accommodat­ie en een gezellig stadion. Ik hou van kunstgras en zaterdagav­ondvoetbal en bovendien heeft de club ook gezonde sportieve ambities. Het is ook leuk dat ik komend seizoen enkele oude bekenden ga terugzien. Doelman Filip Verheyen ken ik nog van mijn tijd bij Germinal Beerschot. Tegen Olivier Claessens en Murat Koçak heb ik het dan weer geregeld als tegenstand­er opgenomen.”

“Wat voor speler ik ben? Ik zie mezelf als een rechtsacht­er. Ik heb snelheid en loopvermog­en en dweil dan ook graag de flank af. Zo probeer ik met voorzetten voor dreiging te zorgen. Ik kan ook centraal achterin depanneren, maar sta toch het liefst rechtsacht­er.”

Promotie

Voorlopig zet Vleminckx een stap terug uit tweede amateurkla­sse naar eerste provincial­e, maar voor de verdediger mag dat gerust nog derde amateurkla­sse geworden. Hij gelooft nog in de promotie van Kontich.

“Ik zag ze de topper tegen Lille in de slotfase onverdiend verliezen. Maar na de winst tegen Merksplas moet het nog kunnen, dat was een belangrijk­e zege. Kontich staat nu vijfde en prijkt ook aan de leiding in de derde periode. Het heeft dus alles in handen voor het eindrondet­icket. Ik vind dat ze daar vol voor moeten gaan.”

Bornem

Terwijl Kontich dus nog knokt voor promotie, wil Vleminckx zelf in schoonheid afscheid van Tempo Overijse, de tweede amateurkla­sser waar hij nu nog actief is.

“Mijn keuze voor Overijse kwam er vorig seizoen eigenlijk nogal laat. Ik had zes leuke seizoenen gehad bij Bornem en het plan was om daar gewoon te blijven. Pas half mei hoorden we van de financiële problemen en moest ik noodgedwon­gen vertrokken. Bij de meeste ploegen was de kern toen al samengeste­ld en ik was blij dat ik toch nog naar Overijse kon. Ik heb geen spijt van die keuze. Ik speelde er bijna alles en ben er een vaste waarde. We staan ook knap vijfde, voor het sportieve is het dus zeker niet dat ik er vertrek.”

 ?? FOTO VEL ?? Tim Vleminckx in het shirt van Tempo Overijse. Volgend seizoen verdedigt hij de kleuren van Kontich.
FOTO VEL Tim Vleminckx in het shirt van Tempo Overijse. Volgend seizoen verdedigt hij de kleuren van Kontich.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium