Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sommige spelers dachten dat het vanzelf zou gaan”

Peter Janssens bezorgt SintJob in slotfase alsnog een punt

- (wp)

Na de mooie reeks van de laatste weken bleef Sint-Job op bezoek bij rode lantaarn GR Katelijne steken op een 1-1 gelijkspel. Rood-wit mocht zelfs nog blij zijn dat Peter Janssens vlak voor tijd met de gelijkmake­r alsnog een punt uit de brand wist te slepen. “We speelden te laks”, zegt Janssens.

“Voor sommige jongens leek de wedstrijd op Katelijne blijkbaar al een eindeseizo­ensmatch”, begint de aanvaller. “Je voelde dat velen bij ons dachten dat we de klus wel effe gingen klaren. Daardoor zat er te veel afval in ons spel, waardoor we aan de rust terecht 1-0 in het krijt stonden.”

Na de pauze herpakte Sint-Job zich wel enigszins. “De gelijkmake­r van mijn voet viel uiteindeli­jk pas in de slotminuut, maar op basis van de tweede helft was dat wel verdiend. De eerste helft was voor GR Katelijne, de tweede helft was voor ons. Je kan dus spreken van een billijk gelijkspel. En laten we positief blijven: een punt is nog altijd niet slecht. We verliezen opnieuw niet en zetten een nieuwe stap richting behoud. Ik denk dat we nu wel zeker zijn van de redding.”

Door opnieuw niet te verliezen is Sint-Job nu ook al zes matchen op rij ongeslagen en pakte het veertien op achttien. “Dat is toch een mooie reeks. Na die nul op vijftien hebben we ons knap herpakt. Alleen hebben we nu wel gezien dat we tegen elke ploeg uit de reeks er met de volle concentrat­ie moeten bij zijn. Anders lukt het niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium