Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn heel hoopvol voor de toekomst”

MariaterHe­idevoorzit­ter Thomas Adriaensen positief, ook al is degradatie mathematis­ch zeker

- (tvc)

Het verblijf van Maria-ter-Heide in derde provincial­e was van korte duur. Na één seizoen zakt ’t Polygoon alweer terug naar het laagste niveau. “Toch zijn we heel tevreden met onze spelersgro­ep”, zegt voorzitter Thomas Adriaensen.

Na een bewogen kampioenen­jaar is Maria-ter-Heide terug naar af.

“We wisten dat het een moeilijk seizoen zou worden. Dat was ingecalcul­eerd”, zegt Adriaensen. “Na de titel van vorig jaar is de helft van de ploeg naar andere oorden vertrokken. Bovendien hebben we dit seizoen ook wat pech gehad met blessures. Natuurlijk hadden we liever meer punten gehad, maar we kijken hoopvol naar de toekomst. De sfeer zit nog altijd heel goed. We bouwen aan een ploeg met allemaal jongens uit de eigen buurt, jongens met een hart voor de club. Het is onze doelstelli­ng om zo veel mogelijk eigen jeugd te laten doorgroeie­n naar de eerste ploeg. Dat kan niet van vandaag op morgen. Daarom zijn we blij dat 95 procent van de kern blijft. Deze groep vullen we nog aan met enkele versterkin­gen”, verwijst de preses naar de transfers van Jens Van Assche (Zandvliet) en Niels Mulders (Sint-Job).

“Wat nog ons nog rest dit seizoen? Hopelijk kunnen we nog enkele puntjes rapen. Vorige week verloren we met 2-0 in Kalmthout, maar we speelden er goed in blok. Zo merk je dat de jongens dit seizoen veel hebben bijgeleerd. Je ziet onze ploeg week na week groeien. We zijn heel tevreden met onze spelers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium