Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Afscheidne­men met eindrondet­icket”

Wannes Janssens knalt Broechem eerst nog voorbij Burcht om volgend seizoen te verkassen naar eersteprov­incialer Racing Mechelen

- FREDDY KOOPMAN

Na de 1-6 zege bij Burcht mag Broechem nog altijd dromen van de eindronde. Niet slecht als nieuwkomer in de reeks. Grote held was Wannes Janssens, die met vier doelpunten een groot aandeel had in de overwinnin­g. De Broechemse topschutte­r, die deze campagne al goed was voor 29 doelpunten, ziet zijn topseizoen trouwens verzilverd met een transfer naar eersteprov­incialer Racing Mechelen.

“Ik had meerdere aanbieding­en”, zegt Janssens. “Maar na overleg met mijn ouders en met de coach

(Christof van Camp, red.) heb ik toch gekozen voor het ambitieuze Racing Mechelen. Pas op, ik ga Broechem enorm missen. We spelen hier al jaren samen met allemaal jongens van rond de kerktoren. De sfeer is top en ook op het veld voelen we elkaar blindeling­s aan. Daarom dat ik ook zolang bij Broechem ben gebleven, maar nu was het aanbod te verleideli­jk en besloot ik toch een stap vooruit te zetten.”

Maar voor zijn overstap naar ‘de Racing’, focust Janssens zich nog even op Broechem. De spits wil de club graag verlaten met een ticket voor de eindronde. “Bij het begin van het seizoen was het als promovendu­s vooral zaak om ons te redden, maar nu kan het nog weleens een leuk seizoensei­nde worden. Door het puntenverl­ies van Ranst, Brasschaat en ‘s Gravenweze­lSchilde staan we plots vijfde, dat zou genoeg zijn voor een plaats in de eindrondet­icket. Bovendien hebben we nog een match tegoed, we hebben het dus volledig in eigen handen. De komende weken spelen we nog tegen Tisselt, Walem en Mariaburg. Allemaal ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hebben. Op de slotdag trekken we dan nog naar kampioen VV Duffel. Als alles meezit, zouden we daar zelfs nog de derde periodetit­el kunnen pakken.”

Topschutte­r worden

Als Janssens blijft scoren zoals tegen Burcht, moet dat zeker goedkomen. De spits legde er zondag maar liefst vier in het mandje. “In de krant stond dat ik er vijf gescoord had, maar het waren er maar vier, hoor. Na de rust kon ik op korte tijd wel een zuivere hattrick scoren, dat was enorm genieten. Het was de eerste keer dat ik vier keer scoorde in één match. Zo zit ik toch al aan 29 goals op 22 matchen. Ik zou het seizoen dan ook graag als topschutte­r eindigen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Wannes Janssens.
FOTO KOEN FASSEUR Wannes Janssens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium