Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We leggen onszelf geen druk meer op”

Stijn Scharpé houdt Brechtse eindrondek­ansen gaaf

- (tvc)

Stijn Scharpé ontpopt zich de jongste weken tot superinval­ler bij Brecht. Na zijn bevrijdend­e treffer in Essen, twee weken geleden, beslechtte hij nu ook de Brechtse derby in Sint-Lenaarts met een goal in de slotminuut.

Scharpé viel zaterdag een kwartier voor tijd in en deed wat de coach van hem verlangde: met frisse energie zijn ploeg over de meet trekken. “Ploegmaat Vince Wallaert speelde me met een actie aan in de zestien meter. Ik had nog tijd om de bal te plaatsen. Het dak ging eraf, zeker omdat we net daarvoor nog rood hadden gekregen. Als je in de laatste minuut scoort, weet je dat het binnen is. Onze zege was ook meer dan verdiend. In de eerste helft waren we de dominante ploeg, ondanks de 1-1 aan de rust. We wisten dat we zo moesten verder doen. In de tweede helft kregen we een ander soort voetbal en was het nog knokken.”

Met zijn efficiënte invalbeurt­en doet Scharpé zich uitdrukkel­ijk gelden. “Ik ben al bij al wel tevreden over mijn seizoen. Ik hang momenteel zowat tussen de reserven en de A-ploeg. Ik mocht al een tiental keer invallen. Bij de reserven is het trouwens ook heel tof. De kans is groot dat we kampioen spelen.”

Dat zit er dit jaar voor het eerste elftal niet meer in, maar de eindronde is wel nog mogelijk. “Verschille­nde maanden geleden dacht iedereen dat het kalf verdronken was. Nu kan het plots toch nog, al leggen we onszelf geen druk meer op. Voor ons hoeft er niets meer. We zien wel wat er nog mogelijk is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium