Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fans riepen tien, tien, maar niemand wou blijkbaar scoren”

Ranst B van coach Ivan Smets wint met vooroorlog­se 49 score

- (fko)

Opvallende zege van Ranst B vorig weekend. De ploeg van coach Ivan Smets won zowaar met een vooroorlog­se 4-9 van Brothers United.

Ranst B heeft de wind duidelijk in de zeilen. Na de forfaitzeg­e tegen rode lantaarn Boechout won het nu met onwaarschi­jnlijke 4-9 cijfers op Brothers United.

“Het was een ongelofeli­jke wedstrijd”, zegt Smets. “Aan de rust stond het al 3-5. Na de pauze konden we dan nog vier keer scoren. De supporters riepen een hele tijd tien, tien, tien, maar niemand wilde blijkbaar de dubbele cijfers op het bord zetten.”

Smets is al jaren kind aan huis in Ranst. “Op mijn achtste ben ik bij de club beginnen te voetballen. Even ben ik weggeweest, maar na drie jaar stond ik hier terug. Ik ben nooit meer geweest. Wat mijn functie juist is? Noem me gerust het manusje-van-alles. Ik was tien seizoenen keeperstra­iner, trainde verschille­nde jeugdploeg­en en toen de club begon met een B-ploeg, werd ik trainer van die ploeg. Ik doe er alles aan om met die jonge gasten zo veel mogelijk progressie te maken en ze klaar te stomen voor de A-ploeg. Door schorsinge­n of blessures bij de A-ploeg moet ik vaak schuiven met mijn beste spelers. Dat verklaart meteen de wisselvall­ige resultaten. Maar zolang we af en toe kunnen winnen en het spektakel kunnen verzorgen, hoor je ons niet klagen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium