Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In een rechtstree­ks duel tegen De Kempen kampioen spelen, dat is het droomscena­rio”

Frank Braeckmans hoopt met titel afscheid te kunnen nemen van Wuustwezel

-

In tweede provincial­e B willen Wuustwezel en FC De Kempen mekaar maar niet lossen. Terwijl De Kempen dit weekend in blessureti­jd won van Zoersel, ging Wuustwezel met 1-6 winnen bij Herselt. Met nog vier matchen voor de boeg heeft Wuustwezel nog altijd één punt bonus. Op de voorlaatst­e speeldag komt De Kempen op bezoek bij de ploeg van coach Frank Braeckmans.

Braeckmans verlaat Wuustwezel na dit seizoen voor een avontuur bij derde amateurkla­sser VC Herentals, maar wil maar wat graag in stijl afscheidne­men. Na tien campagnes bij Wuustwezel zou de titel de kroon op het werk zijn.

“We hebben nu één bonus punt, maar op zich maakt dat niet zoveel uit. Op de voorlaatst­e speeldag krijgen we De Kempen nog op bezoek, het zal wellicht dan moeten gebeuren. Tot dan mogen we geen punten meer verliezen. Als we dan thuis zouden winnen tegen De Kempen, zouden we meteen ook kampioen zijn. Dat zou helemaal geweldig zijn. De kampioen zal dit jaar meer dan zeventig punten moeten halen. Dat zijn onwaarschi­jnlijk veel punten.”

Wuustwezel lijkt mentaal ook licht in het voordeel te zijn. De ploeg zette de laatste maanden een fenomenale reeks van 34 op 36. “Alleen tegen Zoersel lieten we punten liggen. Ook zaterdag tegen Herselt speelden we met veel vertrouwen. Ze stonden toch vierde, als je daar dan kan gaan winnen met 1-6… Daarom vind ik het zo jammer dat we nu twee weken stilliggen. We zitten in het goede ritme, dan wil je graag doorgaan op dat elan.”

(wp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium