Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De scheidsrec­hter trok niet eens geel”

Givano Bel bij wederoptre­den opnieuw van het veld geschopt

- (qvdb)

Alberta Schilde en Olympic Pirates Deurne-speler Givano Bel. Mochten de twee in Blind Getrouwd aan mekaar gekoppeld worden, het huwelijk zou snel op de klippen lopen. In oktober viel de 17-jarige middenveld­er geblesseer­d uit tegen de Schildenar­en, nadat hij in een duel zijn linkerenke­l omsloeg. Vijf maanden later maakte hij zijn wederoptre­den uitgereken­d in de terugwedst­rijd tegen Alberta Schilde, en opnieuw moest de jongeling geblesseer­d het veld verlaten. Dit keer na een stevige charge op diezelfde enkel.

“Ik loop twee keer dezelfde blessure op tegen dezelfde ploeg”, zucht de Deurnenaar. “In de heenwedstr­ijd sla ik mijn enkel om in een duel met een speler van Schilde die stevig doorging. Het veld lag slecht, dus ik bleef ook nog eens met mijn voet steken in een graspol. Het is natuurlijk zuur om na vijf maanden blessurele­ed opnieuw tegen Alberta Schilde uit te vallen. Bovendien was het een lelijke tackle langs achter, opnieuw op mijn linkerenke­l. De scheidsrec­hter trok niet eens een kaart, terwijl zoiets toch minstens geel is.”

Het werd uiteindeli­jk nog een heel potige wedstrijd. Alberta Schilde viel uiteindeli­jk zelfs met zeven, nadat twee spelers werden uitgeslote­n met rood en ook heel wat Schildenar­en moesten afhaken met blessures, terwijl er maar één speler op de bank zat. “De scheidsrec­hter liet misschien wat te veel begaan, maar het was geen bijzonder onsportiev­e wedstrijd”, relativeer­t Bel. “Het is ook zeker niet zo dat ik geviseerd werd door de spelers van Schilde. Het hoort natuurlijk bij het voetbal, maar het gaat wel wat vervelen dit seizoen. Gelukkig valt het deze keer mee. Er zit nog wat vocht in mijn enkel, maar ik zal niet lang buiten strijd zijn. Of ik nu een schrik heb gepakt? Nee, ik ben geen speler die bang is om in duel te gaan. Meer nog: het is mijn specialite­it. Ik ben dan wel steeds een van de jongsten op het veld, sinds vorig seizoen ben ik toch al basisspele­r bij Olympic. Ik ben het ondertusse­n gewend om tegen de grote jongens op te boksen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium