Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoboken door de grote poort verlaten”

Mohcine Zoubeir versiert transfer naar RC Mechelen, maar wil eerst nog promoveren

- JOHAN PEETERS

Voor Mohcine Zoubeir is het seizoen al geslaagd. De speler van Hoboken verzilverd­e zijn prima campagne met een transfer naar traditiecl­ub RC Mechelen. Toch richt hij zijn blik nog even op Hoboken. “Ik wil afscheidne­men met de promotie.”

“De sportief directeur van RC Mechelen volgde me al een tijdje en kwam me al enkele keren bekijken”, zegt Zoubeir. “Hij kende me nog van mijn periode bij Anderlecht, waar ik als 18-jarige één seizoen actief was. Ik had een goed gesprek met hem en hoewel er nog wat andere gegadigden waren, heb ik toch gekozen voor RC Mechelen. Ik kon ook naar ploegen in tweede amateurkla­sse, maar bij RC Mechelen vind ik een ploeg met traditie, een mooi stadion en fanatieke supporters. Die uitdaging spreekt me wel aan. Bovendien is het ook sportief een stap vooruit, al valt het nog even af te wachten in welke reeks ik volgend seizoen zal uitkomen. RC Mechelen staat mee bovenaan in eerste provincial­e, maar promotie zal meer dan waarschijn­lijk via de eindronde moeten gebeuren. Mocht het dit seizoen toch niet lukken, dan moet het volgend jaar gebeuren. Ik heb geen schrik voor het niveau, de vorige seizoenen speelde ik al in derde amateurkla­sse bij Sint-Lenaarts en in eerste provincial­e bij De Kempen.”

Eindronde

Maar voor hij straks vertrekt, wil Zoubeir eerst met Hoboken nog de promotie afdwingen. “Vorige week in het onderlinge duel met leider VV Duffel verspeelde­n we onze laatste titelkanse­n. We focussen nu op de eindronde en zetten afgelopen weekend een goed resultaat neer bij Tisselt. In moeilijke omstandigh­eden boekten we een 2-2 gelijkspel. Ik wil er alles aan doen om met Hoboken de promotie naar eerste provincial­e te kunnen vieren. Op die manier zou ik de club door de grote poort kunnen verlaten.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Mohcine Zoubeir. Volgend seizoen te bewonderen bij Racing Mechelen.
FOTO GOYVAERTS Mohcine Zoubeir. Volgend seizoen te bewonderen bij Racing Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium