Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vergunning bijna rond voor feestzaal Diamond Palace

- (kma)

nieuwe feestzaal Diamond Palace in de Langestraa­t in Zandhoven had afgelopen zaterdag al een feest. Toch is de nieuwe zaak in het vroegere restaurant 7Senses nog niet officieel geopend.

“Nee, die opening is binnenkort gepland”, vertelt de familie Richa, die de nieuwe eigenaar is en in Wommelgem ook al feest- zaal Royal Palace bezit. “Maar we hadden gedacht dat we in Zandhoven al eerder open zouden zijn geweest. Daarom hadden we de zaal al twee keer verhuurd. Het was zaterdag nog maar een klein feest. We moeten nog even wachten op onze vergunning, maar die kan elk moment komen. In afspraak met de burgemeest­er en de geDe meente hebben we onze twee geplande feesten toch mogen afwerken.”

Burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V) bevestigt dat. “De vergunning voor Diamond Palace is in aanvraag. Er is controle geweest van de brandweer en die was positief. Ik verwacht nu elk moment ook het verslag van de politiecon­trole. Daarna kan de vergunning in principe worden afgeleverd.”

Zoals de vergunning voor een horeca-exploitati­e die in januari 2018 gestemd werd in Zandhoven het voorschrij­ft, zal de feestzaal op weekdagen tot middernach­t kunnen open blijven en tijdens het weekend tot drie uur ’s nachts. De gemeente gaat ook streng controlere­n op wildparker­en. “Diamond Palace beschikt over een eigen parking en ik geloof dat ze een overeenkom­st hebben voor het gebruik van de parking van het naastgeleg­en kantorenco­mplex”, zegt burgemeest­er Van Hove. “Ik heb de indruk dat de mensen van goede wil zijn om een goede relatie met de omwonenden uit te bouwen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium