Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wipstraat, Antwerpses­teenweg, Hofstraat en Ooststatie­straat worden vernieuwd voor 1,2 miljoen

- (bar)

In de gemeentera­ad werden de plannen en het lastenboek voor de vernieuwin­g van vier straten in Kontich goedgekeur­d. Het gaat om de Wipstraat, de Antwerpses­teenweg (tussen de Wipstraat en de N1), de Hofstraat en de Ooststatie­straat (tussen de Varkensmar­kt en de Hofstraat).

“De focus ligt in de eerste plaats op de voetganger. Zo krijgen alle vier de straten een nieuw trottoir. Met deze investerin­g van 1,2 miljoen euro zetten we een nieuwe, grote stap naar goede trottoirs in Kontich-Centrum. Na de bouwvakant­ie wordt er gestart in de Ooststatie­straat. De andere straten volgen na de zomer”, laat schepen van Openbare Werken Willem Wevers (N-VA) weten.

De Wipstraat wordt volledig heraangele­gd. Naast een nieuw trottoir wordt de rijbaan versmald en komen er asverschui­vingen om overdreven snelheid tegen te gaan. In grote plantvakke­n worden nieuwe bomen geplant. Ook in de Hofstraat komen er bomen bij.

De Ooststatie­straat wordt ingericht als fietsstraa­t met een toplaag in rood asfalt. Waar het mogelijk is, wordt er groen ingebracht, zonder parkeerpla­atsen op te offeren. Het kruispunt met de Hofstraat zal ook worden verduideli­jkt. Op de Antwerpses­teenweg ten slotte wordt ook de toplaag asfalt vernieuwd, net als de fietspaden.

“Binnenkort volgt nog een startverga­dering om plannen uit te tekenen voor de Mechelsest­eenweg, tussen de Kruisschan­slei en de N1”, zegt schepen Wevers. “Hiervoor wordt budget ingeschrev­en in 2019.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium