Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geluk van de deelnemers primeert”

VTM verplicht Mike en op sociale media verguisde Marjolein niet om rit uit te zitten

- (tdl, ehu)

VTM heeft Mike en Marjolein van Blind Getrouwd niet verplicht om hun vijf weken met elkaar uit te zingen. Het koppel gooide maandagavo­nd de handdoek. Ondertusse­n verspreidd­e deelnemer Aljosja een open brief na de bagger die Marjolein over zich heen kreeg op sociale media.

Officieel benadrukt de zender dat het koppel even apart is gaan wonen “om op adem te komen”, maar zelfs Mike gooide de handdoek door te zeggen dat ze allebei beseffen “dat er geen match is”. Volgens Elle De Leeuw van VTM primeert het menselijke altijd op de contractue­le letter: “Het geluk en gevoel van de deelnemers staat voorop. Als de experten van oordeel zijn dat het voor deelnemers echt niet meer leuk is, dan hebben wij daar respect voor.”

Marjolein kreeg na de aflevering van maandag via sociale media ook een container bagger over zich heen. VTM verspreidd­e gisteren een open brief van deelnemer Aljosja, die naar eigen zeggen gechoqueer­d was door de hoeveelhei­d en venijnighe­id van de boodschapp­en die de wereld werden ingestuurd. Zoals Nicolas vorig jaar via Twitter begrip vroeg voor de belaagde Tine, vergeleek Aljosja de kritiek aan het adres van Marjolein met pesten. VTM zegt dat de kandidaten op alle begeleidin­g kunnen rekenen, ook na het programma. Ze mogen elke aflevering op voorhand bekijken, “al maakt dat er sommige reacties op sociale media niet minder hard op”.

 ?? FOTO VTM ?? Marjolein en Mike.
FOTO VTM Marjolein en Mike.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium