Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oostende aast op Gert Verheyen

Kortrijk dreigt naast De Boeck te grijpen

- fbu, kv, kvu)

Belangrijk­e dag vandaag. Glen De Boeck (46) moet eindelijk eens ja of neen zeggen op de contractve­rlenging die Kortrijk zijn coach al op 9 maart voorlegde en waar de club niet van wil afwijken. Als het fout afloopt, is Gert Verheyen (47) voor Kortrijk alvast geen alternatie­f. Hij werd gepolst, maar is nadrukkeli­jk in beeld bij Oostende.

biedt Glen De Boeck een contractve­rlenging van drie jaar. Trainer en club waren het al “na enkele uren” eens over de sportieve uitbouw van KVK, maar het financiële voorstel “binnen de krijtlijne­n van Kortrijk”, zint De Boeck niet. Het wordt aanzien als een manifest gebrek aan respect voor zijn prestaties.

Toch liet De Boeck enkele weken geleden al verstaan dat de discussie nog louter om een fiscale optimalisa­tie ging, maar de zaak sleept (te?) lang aan. Dat laat Kortrijk vermoeden dat de Antwerpena­ar zijn glorieuze rentree als coach - 31 op 42 en halve finale beker - misschien wel elders wil verzilvere­n, “bij een club die beter betaalt.”

En dan denken ze in het Guldenspor­enstadion in eerste instantie aan Cercle Brugge, De Boeck zijn ex-club en net gepromovee­rd naar eerste klasse. Die link is logisch: De Boeck was in oktober al kandidaat bij

Cercle en onderhande­lde zelfs in Monaco, maar de

Franse eige- naars kozen toen voor Vercautere­n. Die laatste is intussen terug uit vakantie en het is afwachten of Cercle zijn kampioenen­maker nog kan overtuigen om te blijven. Eigenaar Monaco heeft daarvoor genoeg geld, maar Vercautere­n beschouwt zijn opdracht bij groen-zwart ook wel als volbracht en heeft het moeilijk met de schijnwerp­ers van eerste klasse.

In Kortrijk denken ze in elk geval al aan een plan B. Zo werd Gert Verheyen eens gecontacte­erd, maar die hapte niet toe. Verheyen vertoeft momenteel met zijn Belgische U19 in Spanje, maar gaf in de pers al aan dat hij wil debuteren als clubtraine­r. Kortrijk wordt het niet omdat er nadrukkeli­jk interesse is van Oostende en van nog een andere Belgische club. Sommige bronnen maken zelfs al gewag van een mondeling akkoord met KVO inclusief assistent FranKortri­jk ky Van der Elst - maar dat wordt ontkend. Er moet nog gesproken worden met Hugo Broos, de sportief directeur van Oostende.

In het ideale scenario laat de kustclub coach Adnan Custovic nog ongestoord zijn gang gaan in Play-off 2. Al is het feit dat Verheyen zo nadrukkeli­jk in beeld is toch geen goed teken voor de Bosniër, die aan zee nog één jaar onder contract ligt, tot 2019.

Kortrijk kan Custovic wel een uitweg bieden als T1. Voorzitter Joseph Allijns is altijd fan gebleven en KVK polste hem eerder al twee keer. Toch klinkt in het Guldenspor­enstadion nog steeds dat De Boeck eerste keuze is, maar dat hij wel moet beslissen. Hij overlegde de voorbije dagen met zijn financieel adviseur en liet al meermaals verstaan zijn werk bij Kortrijk het liefst van al te willen verderzett­en, maar gisteren leek het water toch nog te diep. Vandaag zou er een beslissing

moeten vallen.

 ??  ?? FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS
FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium