Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mousa Dembélé doet zichzelf voor verjaardag opening Antwerps luxehotel cadeau

- Mousa Dembélé Rode Duivel “Onze familie is ondernemen­d. Assita en ik wilden al lang samen iets opstarten. Dit hotel voelde meteen juist.” REBECCA VAN REMOORTERE Meer beelden van het hotel vindt u op www.gva.be.

De Gulde Schoen opent vandaag de deuren voor het grote – of meer gefortunee­rde – publiek. De naam doet al vermoeden dat er een voetballer aan het roer zit, maar dat is een toevalligh­eid. De Gulde Schoen is de historisch­e naam van het pand op de Melkmarkt op de Antwerpse Groenplaat­s.

“Mijn zus Assita is de sociale van ons twee. Al van jongs af aan heeft ze graag veel mensen om zich heen. Ook al heeft ze nog geen ervaring in de horeca, ik weet zeker dat ze het hotel schitteren­d zal runnen.”

Mousa Dembélé, middenveld­er van de Engelse club Tottenham Hotspur FC, houdt zich op de achtergron­d bij de opening van zijn nieuwe hotel. Zus Assita en mama Tilly Heygens staan aan het roer en hebben de voorbije vier jaar hard gewerkt om het hotel vorm te geven. “Mousa heeft ons daarin gesteund”, zegt mama Tilly.

Inclusief privébutle­r

Overnachte­n in hotel De Gulde Schoen staat voor overnachte­n in luxe. De badkamers van de negen suites zijn afgewerkt in marmer en ook in de kamers werd gekozen voor natuurstee­n, marmer en massieve houtsoorte­n. De ruime suites zijn voorzien van onder meer fluwelen meubels, grote flatscreen­s, een open haard en espressoma­chine. “Zo goed als elke suite heeft ook een klein keukentje met kookvuur”, zegt Assita. “Mousa verblijft vaak voor langere periodes op hotel. Dan is het fijn om af en toe zelf een maaltijd te kunnen klaarmaken zonder op restaurant te moeten gaan. We zorgen ervoor dat onze gasten zich thuis voelen. Je zou hier makkelijk een maand kunnen verblijven en je helemaal op je gemak voelen.”

Alsof de luxe van de suites niet voldoende is, komt er op de kelderverd­ieping een wellnessru­imte met binnenzwem­bad, af te huren door gasten of externen. Daarnaast biedt het hotel een privébutle­r, kinderopva­ng en gepersonal­iseerd shopadvies. Voor een suite in De Gulde Schoen betaalt u 355 tot 750 euro per nacht. Zonder ontbijt. De grootste suite op de bovenste verdieping meet 110 vierkante meter.

Snuifje Afrika

De suites werden afgewerkt met Afrikaanse spullen. “We hebben de kamers volledig naar onze eigen stijl ingericht met hier en daar een persoonlij­ke toets. Voor ons was het ook belangrijk om onze roots een plaats te geven. Dat hebben we subtiel gedaan met decoratie”, zeggen broer en zus.

De realisatie van De Gulde Schoen is een droom die uitkomt voor Mousa en Assita. “Onze familie is heel ondernemen­d. Assita en ik wilden al lang samen iets opstarten. We dachten eerst aan een kleinschal­ige bed and breakfast”, zegt Mousa. Tot de familie op het pand op de Melkmarkt stootte. “Ik was in Londen toen mama en Assita het pand vonden. Van daaruit heb ik mee beslist dat dit ons hotel zou worden. Het voelde meteen juist.”

Het gebouw is een versmeltin­g van twee historisch­e panden. In de middeleeuw­en was het pand een koopmanswo­ning met een commerciee­l voorhuis. “Tijdens de werken aan de wellnessru­imte in de kelder troffen we een schat aan archeologi­sche vondsten aan, zoals porseleine­n serviezen, glaswerk, keramieken kookpotten en tafelversi­ering”, zegt Assita. “Die vondsten stellen we tentoon aan de inkomhal. Dat het gebouw zo veel geschieden­is ademt, is een grote meerwaarde. We zijn met die authentiek­e elementen aan de slag gegaan. In een van de suites hangt een oud wiel van een soort katrol en ook alle houten balken aan het plafond zijn behouden. Pas nadat we het pand gekocht hadden, vernamen we de historisch­e naam De Gulde Schoen.”

“Eigenlijk wilde ik geen link met het voetbal, maar door de vele oorspronke­lijke elementen wilden we toch de oorspronke­lijke naam behouden”, zegt Mousa.

Voor iedereen

Op de benedenver­dieping liggen The Gilded Restaurant en The Gilded Bar. “Het restaurant en de bar zijn toegankeli­jk voor iedereen”, legt Assita uit. “Het restau- rant serveert een moderne, mediterran­e keuken met Aziatische invloeden. Onze gerechten zijn bedoeld om te delen. Ook over het ontbijt is goed nagedacht. Mousa, onze mama en ik ontbijten graag en uitgebreid. In Antwerpen zijn er niet zo veel leuke plaatsen om snel te ontbijten. We serveren ontbijt à la carte en in menuvorm. In de namiddag kun je bij ons terecht voor een high tea.”

 ??  ??
 ?? FOTO VICTOREANO MORENO ?? Rode Duivel Mousa Dembélé met mama Tilly Heygens en zus Assita.
FOTO VICTOREANO MORENO Rode Duivel Mousa Dembélé met mama Tilly Heygens en zus Assita.
 ?? FOTO'S VICTOREANO MORENO ?? Wie wil een drankje aan de bar? De Gulde Schoen straalt overal onversnede­n luxe uit.
FOTO'S VICTOREANO MORENO Wie wil een drankje aan de bar? De Gulde Schoen straalt overal onversnede­n luxe uit.
 ?? FOTO VICTOREANO MORENO ?? De slaapkamer­s bevatten nog veel authentiek­e elementen van de koopmanswo­ning die het pand ooit was.
FOTO VICTOREANO MORENO De slaapkamer­s bevatten nog veel authentiek­e elementen van de koopmanswo­ning die het pand ooit was.
 ??  ?? … en Afrikaanse decoratie.
… en Afrikaanse decoratie.
 ??  ?? Sfeervolle verlichtin­g...
Sfeervolle verlichtin­g...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium