Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toyota haalt heftrucks weg uit Wilrijk

Bedrijf krijgt in Willebroek meer plaats en zichtbaarh­eid

- CHRISTOF WILLOCX

Toyota verhuist haar Belgische hoofdkwart­ier om heftrucks te herstellen eind dit jaar van Wilrijk naar Willebroek. Het gebouw in Wilrijk staat te koop. In Willebroek was meer plaats om uit te breiden. Het kantoor wordt er ook zichtbaard­er.

Toyota Material Handling Belgium stelt in de Fotografie­laan in Wilrijk 112 mensen tewerk. Het zijn mensen die heftrucks herstellen, administra­tief personeel en marketingm­ensen. Het bedrijf heeft er ook een showroom.

De personeels­leden verhuizen vanaf eind dit jaar naar een nieuw gebouw in Willebroek. Er werken ook 98 mobiele technieker­s in Wilrijk, maar die zijn bijna altijd op de baan en zijn dus niet zozeer aan een vaste werkplaats gebonden.

“We gaan vanaf eind dit jaar in Willebroek samenzitte­n met het Europese hoofdkwart­ier van Toyota Material Handling, dat zich nu nog in Brussel bevindt. Daar werken vijftig mensen”, zegt marketingm­anager Thomas Verheyen.

“Ons nieuwe gebouw komt op het bedrijvent­errein van MG Real Estate, dat aan de N16 ligt en vlak bij de A12 van Antwerpen naar Brussel. We krijgen er een plaats naast bedrijven zoals Decathlon,

Nedcargo, Makro en Metro.”

Gebouw in Wilrijk staat te koop

Een uitbreidin­g in Wilrijk was geen optie. “Er is hier niet genoeg ruimte”, zegt Thomas Verheyen. “In de voorbije jaren hebben we steeds meer mensen aangeworve­n, waardoor het gebouw hier te klein werd. Een verhuis dringt zich dus op”, zegt Verheyen.

Het gebouw van Toyota Material Handling Belgium in Wilrijk wordt nu verkocht. Het bedrijf wil niet communicer­en over de vraagprijs.

 ?? FOTO WALTER SAENEN - WAS ?? Het gebouw van Toyota Material Handling in Wilrijk wordt verkocht. Het personeel verhuist naar Willebroek.
FOTO WALTER SAENEN - WAS Het gebouw van Toyota Material Handling in Wilrijk wordt verkocht. Het personeel verhuist naar Willebroek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium