Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broer Michael Van Staeyen vult bussen vol supporters

Fans bezorgen lokale wielerheld memorabele tiende Scheldepri­js

- JAN AUMAN

Michael Van Staeyen rijdt op 4 april zijn tiende Scheldepri­js met aankomst in Schoten. Die mijlpaal laten de familie en vrienden van de renner van Team Cofidis niet zomaar voorbijgaa­n. Ze gaan ‘en route’ naar startplaat­s Terneuzen met minstens drie bussen vol supporters.

Michaels broer Kevin heeft het heft in handen genomen om van dit jubileum iets feestelijk te maken. “We willen Michael in de eerste plaats nog meer dan anders aanmoedige­n die dag, en niet alleen tijdens de plaatselij­ke ronden in Schoten. Ik heb twee arrangemen­ten in elkaar gestoken. Wie intekent, rijdt ’s morgens om 9.30u met ons in een autobus mee naar Terneuzen, de nieuwe startplaat­s van de wielerklas­sieker. Onze chauffeur is oud-wielrenner Ludo De Keulenaer.” “We gaan Michael in ZeeuwsVlaa­nderen een hart onder de riem steken, polsen naar zijn vorm en hem aanmoedige­n wanneer het startschot klinkt en de renners de Westersche­ldetunnel induiken.”

De Schotense supporters­clan zal in Zuid-Beveland, waar de renners wellicht in waaiers over de dijken en door de polders trekken, nog twee keer postvatten langs het parcours om Michael en co te zien passeren.

Lunchen in fietsenwin­kel

“Vervolgens zetten we koers richting Schoten om in onze fietsenwin­kel in de Rodeborgst­raat te genieten van een sandwichlu­nch. De koers, die zoals bekend door onze straat passeert, zal ook te volgen zijn op het televisies­cherm in onze etalage”, maakt Kevin elke wielerfan warm voor een fijne dag.

Kevin heeft twee formules in de aanbieding, allebei genoemd naar een bekende wielerterm. Voor Panache (15 euro) kunt u het hele programma meemaken, zonder eten en drinken. Wie voor de formule Musette – wielerjarg­on voor bevoorradi­ngszakje – kiest en 10 euro meer betaalt, krijgt er ook een lunch, frisdrank, bier en een glaasje cava bij.

De voorinschr­ijvingen lopen prima. Gisteren had Kevin, volop gesteund door pa en fietsenmak­er Pat Van Staeyen, al bijna drie bussen gevuld met fans en wieler-‘toeristen’.

Michael Van Staeyen zelf, 29 intussen, vindt het prachtig wat zijn familieled­en en vrienden van plan zijn. “Omdat we hier voorbij onze eigen deur komen, blijft dit natuurlijk mijn lievelings­koers. Een overwinnin­g op de Churchilll­aan blijft de ultieme droom. In 2015 haalde ik mijn beste uitslag tot nu toe: ik werd toen achtste. Wat het dit jaar wordt, is afwachten. Mag ik mijn eigen koers rijden, of moet ik opnieuw zoals de laatste jaren in dienst rijden van onze kopman Nacer Bouhanni? We zien wel. Ik heb er veel zin in en van in waaiers rijden in de wind, heb ik geen schrik.”

Inschrijve­n in fietsenwin­kel Van Staeyen, Rodeborgst­raat 69 in Schoten of via kevinvs199­2@hotmail.com

Kevin Van Staeyen

Broer en organisato­r

‘‘We gaan Michael een hart onder de riem steken, polsen naar zijn vorm en hem aanmoedige­n.’’

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Team Van Staeyen: organisato­r Kevin, vader Pat en renner Michael.
FOTO JAN AUMAN Team Van Staeyen: organisato­r Kevin, vader Pat en renner Michael.
 ?? FOTO JAN AUMAN ??
FOTO JAN AUMAN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium