Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Renovatie duurt langer omdat vloeren rot zijn

Poldermuse­um heropent pas op zondag 3 juni

- (evdw)

Het Poldermuse­um opent voor het eerst sinds lange tijd niet tijdens het paasweeken­d. De renovatie duurt langer dan gepland. De officiële heropening gebeurt op zondag 3 juni.

Het voorbije jaar bleef het Poldermuse­um dicht. Dat was nodig omdat de eigenaar van het gebouw, de stad Antwerpen, renovatiew­erken ging uitvoeren. De buitenschr­ijnwerkeri­j was dringend toe aan een herstellin­g.

“Bij renovatiew­erken komen altijd onvoorzien­e problemen op- duiken. Toen we bezig waren aan de gelijkvloe­rse verdieping, werden kamers leeggemaak­t en oude kasten verschoven. Zo stelden we vast dat sommige vloeren erg waren aangetast door optrekkend vocht. Nieuwe vloeren waren nodig. Openen met Pasen was niet haalbaar”, aldus Gert Simons, secretaris van het Poldermuse­um.

“De themakamer bevond zich op de eerste verdieping. Er waren bezoekers die dat jammer vonden, omdat minder mobiele gasten niet boven raakten. Daarom verhuist de themakamer naar de ge- lijkvloers­e etage en wordt ze een stuk groter. Door deze verhuis krijgen we boven meer ruimte voor een uitbreidin­g van de het folklorist­ische gedeelte”, aldus Gert Simons.

Het thema dit toeristisc­he jaar is de Stabroekse kunstschil­der Marten Melsen. Zijn werken uit de periode tussen 1913 en 1919 staan centraal vanaf 3 juni.

www.poldermuse­um-lillo.be

 ?? FOTO W&F ?? Een collectie handkarren in het Poldermuse­um.
FOTO W&F Een collectie handkarren in het Poldermuse­um.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium