Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Operatie redding begint vanavond

- (sks)

Bijna een maand na de laatste wedstrijd met inzet trapt Westerlo vanavond in ‘t Kuipje tegen Union de playdowns op gang. Ondanks de reeks van zeven wedstrijde­n zonder nederlaag begint coach Bob Peeters aan de eindronde met enkele vraagteken­s.

“Het is een moeilijke periode geweest om te overbrugge­n”, geeft Peeters toe. “We zaten in een goede flow, maar nu beginnen we terug helemaal opnieuw. Hoe zal de groep dat oppikken? Hoe zal Union ervoor staan? Het zal voor iedereen toch een kleine verrassing zijn.”

Westerlo begint aan de playdowns met twee punten voorsprong op Tubeke. Bij winst kunnen de Kemphanen de rode lantaarn meteen onder druk zetten én over Union naar de tweede plaats springen. “Er is druk, maar we moeten deze wedstrijd ook niet belangrijk­er maken dan ze is. We mogen zeker niet met de daver op het lijf starten. Er zijn geen herkansing­en meer. We moeten gewoon doen zoals we de laatste weken bezig waren: voetballen en kansen creëren. Dan zal het gaan om

10, 15 procent meer efficiënti­e. Lukt dat, dan maken we een goede kans om in 1B te blijven.”

“Alles staat dicht bij elkaar. Vorig jaar moesten de clubs tot op de laatste speeldag vrezen voor hun plek. Dat zal bij ons allicht ook zo zijn. Het worden zes moeilijke wedstrijde­n. Of het nu na speeldag drie of speeldag zes is, we moeten er gewoon voor zorgen dat we op het einde van de rit niet laatste staan.”

1 op 12 tegen zwart beest Union

Tijdens de reguliere competitie was Union het zwarte beest van de Kemphanen. Met 1 op 12 en een doelsaldo van -7 scoorde Westerlo tegen niemand slechter. Pas in de toegevoegd­e tijd van de vierde confrontat­ie maakte Maxime Biset de eerste goal tegen de Brusselaar­s. Ook tegen Cercle Brugge behaalde Westerlo maar één punt, maar kon het een beter doelsaldo (-3) voorleggen. WESTERLO: De Ceulaer sukkelt al een tijdje met de knie, maar zit wel in de wedstrijds­electie voor vanavond. Rougkalas (rug) en Alessandro (enkel) trainden deze week individuee­l. Oto’o heeft interlandv­erplichtin­gen. Annys, Corstjens, Dewaele en Van den Bogaert staan op één kaart van een schorsing. KERN: Van Hout, Van Langendonc­k, Biset, Dewaele, Corstjens, Vangenecht­en, Christense­n, Soumah, Vangeel, Van den Bogaert, Heymans, Rommens, Bernardinh­o, Van Eenoo, Osaguona, De Ceulaer, Naessens, Peffer

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium