Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zlatan kiest voor LA Galaxy

36-jarige spits verlaat Man United en gaat uitbollen in de Verenigde Staten

- (dvd)

Romelu Lukaku heeft een concurrent minder. Zlatan Ibrahimovi­c ruilt Manchester United in voor de States. De Zweed moet LA Galaxy, dat vorig seizoen laatste werd, opnieuw groot maken.

Ach, de titel en de Champions League waren toch al gaan vliegen. En het zware knieletsel dat de 36-jarige Zweed een jaar geleden opliep, gooide zodanig veel roet in het eten dat een vertrek onvermijde­lijk werd. “Hij had hier nog jaren kunnen doorgaan, maar die vreselijke blessure kwam op het verkeerde moment”, zei José Mourinho begin deze maand nog. “Hij is intussen hersteld, maar voelt zich niet gelukkig en is niet overtuigd dat hij in de juiste vorm is om het team te helpen. Ik denk dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij United.”

Profetisch­e woorden, zo’n twintig dagen later is Zlatan Ibrahimovi­c al ribbedebie. Niet fit genoeg voor Man U, dat zijn contract gisteren ontbond, maar in de Major League Soccer (MLS) moet het nog wel lukken. In navolging van andere Europese sterren als David Beckham - de pionier - Robbie Keane, Steven Gerrard en Ashley Cole kiest Ibracadabr­a voor de topploeg van de City of Stars: LA Galaxy. Enfin, topploeg… De recordkamp­ioen met vijf titels eindigde vorig seizoen allerlaats­te van 22 clubs. Hij moet Galaxy, de ex-club van Jelle Van Damme ook, weer grandeur geven.

Derby tegen Ciman

Zlatan, die in de Premier League afklokte op 29 doelpunten in 53 wedstrijde­n en in het Europese voetbal op 421 goals in 730 duels, tekent volgens Amerikaans­e media een contract tot eind 2019 bij de Californis­che club. Volgens diezelfde media strijkt hij er een jaarloon op van 1,5 miljoen dollar. Geen transfer voor het geld dus, want in Manchester ontving hij jaarlijks meer dan 20 miljoen. De aanvaller kiest voor een nieuwe uitdaging, voor het avontuur. Hij wordt nu ook de grote trekpleist­er van de MLS. Het StubHub Center, het stadion van Galaxy, zal met zijn 27.000 plaatsen te klein zijn. Iedereen wil straks een stukje Zlatan. Ook de tegenstand­er. Aan Rode Duivel Laurent Ciman, spelend voor Los Angeles FC, om hem af te stoppen in de derby.

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium