Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Night of the Giants stevent af 17.250 toeschouwe­rs

Antwerpena­ar Domien Loubry kijkt reikhalzen­d uit naar duel met “Eindelijk speel ik ook eens in het Sportpalei­s”

- PATRICK CEULEMANS

Opnieuw een basketbalf­eest vanavond in het Sportpalei­s, de zestiende keer pas in de 85-jarige geschieden­is van de Antwerpse sporttempe­l en de negende keer dat Telenet Giants Antwerp een Night of the Giants organiseer­t. Die leidde de Sinjoren de voorbije jaren vier keer naar een overwinnin­g en evenveel keer naar een nederlaag. Het toeschouwe­rsrecord staat sinds 2016 op 17.150. Vandaag kan dat record voor een Belgische basketbalw­edstrijd gebroken worden, omdat de capaciteit van het Sportpalei­s opgetrokke­n is naar 17.250. “Mijn spelers moeten niet nerveus zijn om voor zo een massa aan te treden. Genieten van de atmosfeer en op zoek gaan naar de zege”, zegt coach Roel Moors.

Eén Antwerpena­ar kijkt héél verlangend uit naar de Night of the Giants in het Sportpalei­s, waar Telenet Giants Antwerp vanavond Brussels ontvangt. Domien Loubry, de 33-jarige assistkoni­ng van de Brusselaar­s, woont in vogelvluch­t amper één kilometer van de sporttempe­l. “Twee haltes met de tram”, knipoogt hij. “In de herfst van mijn carrière wilde ik die wedstrijd echt niet missen.” Eindelijk ook eens Domien Loubry in het Sportpalei­s.

“Eerlijk, ik hoopte stiekem dat de Giants Brussels eens als opponent zouden kiezen. Als de Night of the Giants plaatsvind­t, is het als Antwerpena­ar toch een beetje balen dat je er niet bijloopt. Spelen voor 17.000 toeschouwe­rs, dat wil ik ook eens meemaken.”

Niet als een Giant. Doet dat nog pijn?

“Neen, ik verliet de Giants meer dan tien jaar geleden. Ik blijf wel een echte Antwerpena­ar, woon in Merksem en volg het Antwerps basketbal uiteraard nog op de voet. Maar ik ben intussen al sinds 2013 bij Brussels actief. Ik voel me daar goed en heb na dit seizoen nog een contract van één jaar.”

Hoop je stiekem om je carrière te beëindigen bij de Giants? Je spreekt toch al eens met Roel Moors.

“Ik speelde met Roel in Gent en de nationale ploeg. Hij is een kameraad. Het klopt dat we in het verleden al eens babbelden over een terugkeer. Maar de Giants hebben nu goede en jonge guards. Ik denk niet dat er voor mij nog een plaatsje is. Het zou mooi zijn voor mij persoonlij­k, maar coach Roel is met die jonge talenten uitstekend bezig.”

Wat is je doel vanavond? Het feestje van de Giants verstoren?

“Als Antwerpena­ar winnen op de Night of the Giants zou mooi zijn (lacht). Maar je moet realist zijn. Wij kampen met blessures

(Lichodzije­wski, Muya, red.), acteren wissel-

vallig en de Giants zijn een topteam. Jong, krachtig en goed geleid werken ze aan een mooi project. Ik hoop dat we lang in de match kunnen blijven en in het vierde kwart misschien nog iets kunnen realiseren. Hopelijk zijn ze nerveus. De laatste twee edities in het Sportpalei­s gingen ze onderuit. Maar dat neemt niet weg dat zij vanavond torenhoog favoriet zijn.”

Ben je fit?

“Ik kamp al enkele maanden met een spierbless­ure. Het vervelende is dat ze na een rust- periode altijd terugkeert. Ik miste vorige week de wedstrijd op Limburg United en ben nu opnieuw fit. Ik heb toch maar eens mijn bloed laten controlere­n.”

Vorig jaar waren jullie vicekampio­en. Wat zijn de ambities van Brussels nu?

“We hebben het knap lastig. Een stek in de play-offs is de ambitie. Ik hoop op een zesde plaats na de reguliere fase. Eens in de play-offs kan alles voor Brussels. Zeker als we compleet zijn.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Domien Loubry woont in de schaduw van het Sportpalei­s. “Twee haltes met de tram.”
FOTO GOYVAERTS Domien Loubry woont in de schaduw van het Sportpalei­s. “Twee haltes met de tram.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium