Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen nu al terugkijke­n op een mooi seizoen”

Glenn Vanryckegh­em en co zijn scherprech­ter in titelstrij­d

- (tvc)

De sleutel tot het kampioensc­hap in derde provincial­e A ligt de komende weken mee in handen van Donk. Met kopploegen Turk Sport, Kaart en Kalmthout nog op het menu kunnen de Donkenaars weleens de scherprech­ter in het titeldebat worden.

“We kunnen inderdaad nog een belangrijk­e rol vertolken”, beaamt Glenn Vanryckegh­em. “Er volgen nog enkele mooie kleppers, maar we kijken minstens zo hard uit naar de derby tegen FC Ekeren.”

Dat Donk in een begenadigd­e dag de kopploegen pijn kan doen, bleek onlangs nog in Loenhout. “Onze coaches hadden daar een mooi systeem op poten gezet. We kregen zelfs kansen op een 1-4 voorsprong, maar dat gebeurde niet. Loenhout knokte zich met enkele klasseflit­sen helemaal terug. Zonde dat we die match nog verloren, maar we werden op onze waarde geklopt. Het toont dat we, als we ons beste niveau halen, met de beste ploegen van de reeks kunnen wedijveren.”

Dat mogen de Ekeraars zondag nog eens proberen te bewijzen tegen Turk Sport. “Turk Sport is een heel complete ploeg. We zullen negentig minuten lang alles moeten geven. Al willen we toch zo snel mogelijk het behoud veiligstel­len. Onze doel was veertig punten. We zitten op schema. Na onze slechte start hebben we nooit gepanikeer­d. Wat er de komende weken ook gebeurt, ik vind dat we nu al mogen terugblikk­en op een mooi seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium