Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik schat onze kansen op fiftyfifty”

Ekerenaanv­oerder Joren Dingemans kijkt uit naar bekertreff­en tegen reeksgenoo­t Lentezon Beerse

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Geen rust voor Ekeren. Terwijl de meeste provincial­e ploegen dit weekend stilliggen, neemt de derdeprovi­ncialer het in de kwartfinal­e van de Beker Van Antwerpen op tegen reeksgenoo­t Lentezon Beerse. Met de eindronde zo goed als buiten schot liggen de Ekeraars erop gebrand om uit te halen in de beker. Al beseft aanvoerder Joren Dingemans dat dat geen gemakkelij­k opgave wordt. “We hebben dit seizoen al twee keer verloren van Lentezon.”

Joren, jullie kenden ook geen geweldige generale repetitie. Afgelopen zondag verloren jullie in eigen huis met 0-1 tegen Dosko. Kwam die nederlaag onverwacht?

Joren Dingemans: “Niet helemaal: ook in de heenmatch verloren we van Dosko. Het lijkt een beetje ons zwarte beest. Nochtans begonnen we de wedstrijd goed. Maar nog in de eerste helft kreeg onze doelman rood, nadat hij de bal was komen wegboksen buiten het strafschop­gebied. We bleven heel de wedstrijd lang de beste ploeg, maar scoren lukte niet. Een gelijkspel was billijker geweest.”

Een eindrondet­icket wordt op die manier wel erg moeilijk?

“Er resten ons nog vier wedstrijde­n. Als we die alle vier weten te winnen, zien we wel wat er nog mogelijk is. Ik heb nog niet gekeken naar de programma’s van de andere ploegen, maar dat van ons is in theorie wel haalbaar. Al hebben we natuurlijk niets meer in eigen handen.”

Dan maar de beker om jullie seizoen goed te maken?

“Neen, zo zien wij de match van zondag zeker niet. Wij geven gewoon elke wedstrijd alles wat we hebben. Zolang we strijden, is ie“Als dereen tevreden. Het is dan ook vooral de manier waarop die bij ons van tel is. Die kwartfinal­e tegen Lentezon Beerse wordt vooral een erg plezante wedstrijd. Het is sowieso fijn om een wedstrijd op het programma te hebben, terwijl de meeste ploegen nu stilliggen. Maar het wordt zeker geen gemakkelij­ke klus, ook al mist Lentezon zijn spelmaker Jasper Cools met een blessure. We verloren dit seizoen al twee keer van Lentezon, al waren het telkens wel wedstrijde­n waarin het alle kanten uitkon. Ik schat onze kansen dan ook op fiftyfifty.”

 ?? FOTO SMB ?? Joren Dingemans (achteraan) eerder dit seizoen in actie tegen Lentezon en Jasper Cools. Die laatste ontbreekt deze keer met een blessure.
FOTO SMB Joren Dingemans (achteraan) eerder dit seizoen in actie tegen Lentezon en Jasper Cools. Die laatste ontbreekt deze keer met een blessure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium