Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel laten liggen tegen Antonia en ’s Gravenweze­l-Schilde”

Trainer Koen De Muyter wil met Oostmalle zo snel mogelijk het eindrondet­icket vastleggen

- (tvc)

Oostmalle vecht zondag een robbertje uit met Gooreind, met de tweede plaats als inzet. “De tweede of derde plaats interessee­rt ons niet. Ons enige doel nu is de eindronde veiligstel­len”, verklaart Koen De Muyter, de trainer van Oostmalle.

we op 58 punten eindigen, zijn we mathematis­ch altijd geplaatst voor de eindronde, maar ik schat dat we aan vier punten genoeg zullen hebben. Hoe rapper we die pakken, hoe beter”, zegt De Muyter, die beseft dat de buit nog niet binnen is. “We speelden twee matchen meer dan concurrent­en als Olympic Essen en Westmalle en zelfs vier meer dan Berendrech­t. Als die ploegen hun inhaalmatc­hen winnen, komen ze heel dichtbij. We zijn er nog niet.”

De titel mag Oostmalle alvast vergeten. Die gaat naar Achterbroe­k.

“We hebben de titel laten liggen tegen Antonia B en ’s Gravenweze­lSchilde B. Tegen die ploegen pakten we slechts één op twaalf. Ik denk dat een verschil in maturiteit de doorslag heeft gegeven. Wij hebben acht spelers die jonger zijn dan de jongste speler van Achterbroe­k. Achterbroe­k is volwassene­r en constanter in zijn prestaties en wordt de verdiende kampioen”

Het afsluitend­e programma van Oostmalle is niet van de poes, met tegenstrev­ers als Gooreind, Olympic Essen en op de slotspeeld­ag ook nog Achterbroe­k. “Dat worden lastige, maar ook nuttige duels. Ideaal om een aantal dingen uit te proberen, mochten we ons plaatsen voor de eindronde. Want daar kom je gegarandee­rd ploegen van hetzelfde kaliber tegen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium