Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen die beker gewoon winnen”

Mitch Keusters hoopt op eerste basisplaat­s in bekertreff­en met tweedeprov­incialer

- (fko)

Vanavond al werkt Kontich de eerste kwartfinal­e van de Beker van Antwerpen af. Tegenstrev­er is tweedeprov­incialer Retie. “Wij zijn favoriet, maar mogen Retie zeker niet onderschat­ten”, zegt Mitch Keusters.

Keusters deed na ruim een jaar blessurele­ed de voorbije maanden wedstrijdr­itme op bij de Kontichse B-ploeg.

“Stap voor stap geraakte ik terug op mijn normaal niveau”, vertelt de aanvaller. “Ik scoorde elf goals in tien matchen bij de B-ploeg. Genoeg om weer overgeheve­ld te worden naar de A-kern. Het was leuk om geregeld te mogen invallen, maar tegelijk was het moeilijk om me in die korte tijd te bewijzen. Ik hunker dan ook naar een eerste basisplaat­s en eerste doelpunt in de eerste ploeg. Ik hoop dat de trainer tegen Retie voluit voor de aanval kiest, zodat ik meer kans maak om voor de eerste keer dit seizoen aan de aftrap te komen.”

Retie is voor Keusters een totaal onbekende tegenstrev­er. “Ik heb nog nooit tegen die ploeg gespeeld en weet dus niet of het een ploeg is die voetballen­d denkt of eerder op kracht en inzet teert. Wat ik wel weet, is dat Retie in tweede provincial­e B met tien op twaalf goed bezig is en dat de ploeg op koers ligt voor deelname aan de eindronde.”

Kontich wil graag doorstoten naar de halve finales. “We beginnen als favoriet aan deze wedstrijd. We hebben geluk met de loting, want in de eventuele halve finale spelen we opnieuw thuis tegen de winnaar van de match tussen derdeprovi­ncialers Lentezon Beerse en FC Ekeren. We krijgen dus niet alleen een unieke kans om de finale te halen, maar willen de Beker van Antwerpen ook gewoon winnen”, besluit Keusters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium