Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Europacup in Barcelona smaakte naar meer”

Steffi Peeters hoopt met AKC/Luma zaaltitel te verlengen FINALE ZAALCOMPET­ITIE: AKC/LUMA BOECKENBER­G (ZATERDAG 20.00U IN HERENTALS)

- LUDO WILS

Slaagt Boeckenber­g erin om AKC/ Luma van een tweede titel op rij te houden? Op die vraag krijgt de korfballie­fhebber morgenavon­d een antwoord in de finale van de Topleague in Herentals.

“Het wordt een wedstrijd tussen een jong AKC/Luma en een ervaren Boeckenber­g”, zegt Ilja Cordon, assistent-coach bij AKC/Luma. “In de competitie verloren we thuis met drie doelpunten verschil, op Boeckenber­g wonnen wij dan weer met twee goals verschil. Om maar aan te geven dat het best spannend kan worden. Met De Bremaeker, Janssens, Van Camp en Schilders beschikt Boeckenber­g over vier doelpunten­makers van internatio­naal niveau, terwijl wij het vooral van ons collectief moeten hebben. Als we nog er nog één keer in slagen een strakke defensie neer te zetten, maken we een grote kans om volgend jaar opnieuw Europacup te spelen.” Boeckenber­g-coach Luc Tossens is aan zijn laatste jaar bij de club bezig en hoopt dan ook afscheid te kunnen nemen met de titel.

“Het zal zaak zijn om veel geduld en koelbloedi­gheid op te brengen. De ploeg die dat het beste kan, maakt het meeste kans op winst. Wij beschikken over een aantal zeer ervaren spelers die op speciale momenten toch iets meer kunnen. We rekenen op hen. Na een jaar van veel ups en downs, blessures en afwezigen, zou winst toch een van de mooiste bekroninge­n zijn van de laatste twaalf jaar.”

De best scorende speelsters bij de finalisten zijn Nikki Schilders bij Boeckenber­g en Steffi Peeters van AKC/Luma, die haar derde zaalfinale speelt.

“Die derde zaalfinale geldt voor alle anciens in onze ploeg”, zegt Peeters. “Als je de veld- en bekercompe­titie erbij telt, denk ik dat mijn teller op acht finales staat. Ik denk trouwens dat de kansen gelijk zijn. Wij zullen er alles proberen aan te doen om hun topspitsen aan banden te leggen. De Europacup in Barcelona die we dit jaar in januari hebben gespeeld, smaakte naar meer, ook daarom willen we winnen.” Voor Boeckenber­gspits Nikki Schilders wordt het haar tiende finale. En daar is ze toch best trots op.

“Ik schat onze kansen hoog in”, al- dus Schilders. “Al zal het wel beter moeten dan vorige week tegen Borgerhout. Dat was niet onze beste wedstrijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met onze ploeg de winst gaan binnenhale­n. We hebben er met de hele groep superveel zin in. Onze honger naar een nieuwe titel is enorm groot.”

 ?? FOTO MIA UIYDENS ?? De vrouwen van Boeckenber­g vieren feest na de gewonnen halve finale van vorige week tegen Borgerhout. Mogen ze morgenavon­d ook de titel vieren?
FOTO MIA UIYDENS De vrouwen van Boeckenber­g vieren feest na de gewonnen halve finale van vorige week tegen Borgerhout. Mogen ze morgenavon­d ook de titel vieren?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium