Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een goede waardemete­r met het oog op de play-offs”

Aziz Hitou en co kunnen zich verzekeren van de tweede plaats

- (mabe)

FT Antwerpen kan vanavond bij winst tegen KK Malle-Beerse de tweede plaats veiligstel­len. De Sinjoren hebben trouwens nog wat recht te zetten tegen MalleBeers­e na de 3-1 nederlaag uit de heenronde.

“Die nederlaag zit nog in het achterhoof­d, maar het is niet zo dat we met revanchege­voelens zitten”, zegt aanvoerder Aziz Hitou. “Wij speelden toen niet onze beste wedstrijd, terwijl zij toen echt goed waren en de overwinnin­g verdienden.”

Na een mindere periode groeit Hitou stilaan naar zijn beste vorm toe.

“De goede vorm komt er inderdaad aan. Het heeft even geduurd, maar ik zal er staan in de play-offs. Daar mag je zeker van zijn. De wedstrijd tegen KK MalleBeers­e is belangrijk in die mate dat we, zoals bij iedere thuiswedst­rijd, de drie punten willen pakken. Dat we mits winst zeker zijn van de tweede plaats, is mooi meegenomen. Al zijn we daar als ploeg niet echt mee bezig.”

“In de play-offs begint alles vanaf nul en moet je gewoon zorgen dat je wint wat je moet winnen. De match tegen Malle-Beerse is vooral, samen met de resterende wedstrijde­n in de reguliere competitie tegen Charleroi en Halle-Gooik, een goede waardemete­r met het oog op die play-offs. Dit zijn de wedstrijde­n waar we als team sterker kunnen uitkomen. En dat zal nodig zijn als we willen meedoen voor de titel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium