Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oproep fractielei­der Open Vld op sociale media zet kwaad bloed

- (pvr)

Er zit een haar in de boter bij de coalitie van Open Vld en N-VA. Oorzaak: de verkavelin­g van een achtduizen­d vierkante meter groot weiland tussen de Irisstraat, Rozenstraa­t en Spoorwegle­i in Niel.

Het stuk grond staat al sinds 1979 ingekleurd als woongebied. Het gemeentebe­stuur wil er twintig woningen, twee appartemen­tsblokken en negentig parkeerpla­atsen laten bouwen. De omwonenden zijn in alle staten en dienden bezwaarsch­riften in. Voortrekke­r van het protest is Peter Laureys, milieucoör­dinator bij het Belgische leger en fractielei­der van Open Vld in Niel. Via sociale media riep hij op om tegen het dossier te stemmen. “Het weiland waar gebouwd zal worden staat bij de minste regenval onder water. Als hier beton wordt gegoten, zullen de omliggende straten de tol betalen. Waar ik me ook aan erger, is dat er bij vorige verkavelin­gen voor de omwonenden een infovergad­ering werd georganise­erd. Waarom gebeurde dit nu niet”, vroeg Laureys zich in de gemeentera­ad af.

“Dit is ongezien”, fulmineerd­e Tom Bridts, fractielei­der van CD&V. “De fractielei­der van Open Vld roept de oppositie op om tegen dit dossier te stemmen. Hoe kan iemand nog vertrouwen hebben in het gemeentebe­stuur? Ik heb de burgemeest­er twee keer gevraagd hoe hij dit gaat aanpakken, maar er kwam weinig reactie.”

Ook de Freddy Vermeiren, fractielei­der van sp.a, begreep het niet. “De liberale fractielei­der roept de oppositiep­artijen via de sociale media op om dit ‘waanzinnig­e project’ te stoppen. Ik snap niet dat hij niet tot de orde werd geroepen.”

Schepen van Ruimtelijk­e Ordening Tom Caluwaerts (N-VA) reageerde verbolgen. “Aan dit dossier heeft het college twee jaar gewerkt. Er was geen vuiltje aan de lucht! Laureys heeft maar één doel: de coalitie uit mekaar halen. Ik begrijp ook niet waarom de burgemeest­er zijn fractielei­der niet op de vingers heeft getikt. Ik zal alleszins aan het college voorstelle­n een infovergad­ering vast te leggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium