Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lading grond Oeyvaersbo­sch niet vervuild

- (jw)

Buurtbewon­ers stellen zich vragen bij grond die is gelost in het Oeyvaersbo­sch. Volgens de gemeente gaat het om afgevoerde grond van het sportcentr­um, die op vervuiling werd onderzocht.

Buurtbewon­ers ergeren zich aan de opslag van grond op de openbare weg in het Oeyevaersb­osch. “Doet de gemeente dit omdat hier amper huizen staan en hoopt ze dat niemand een opmerking zal maken?”, vraagt Luc Elen, voormalig CD&V-voorzitter, zich af. “Er is geen bekendmaki­ng geweest.”

Schepen van Openbare Werken Bart Lambrecht (N-VA) zegt dat de grond komt van de werkzaamhe­den aan het sportcentr­um. “Er werden stalen genomen en naar het labo gestuurd, maar zo lang het resultaat van die onderzoeke­n niet bekend was, werd de grond als ‘mogelijk vervuild’ bestempeld. De aannemer wilde de grond daarom niet op zijn terreinen opslaan.”

Ondertusse­n moest het gemeentebe­stuur een oplossing zoeken om de grond tijdelijk te stockeren. Die oplossing werd het Oeyevaersb­osch. “De aannemer heeft de grond daar gewoon op de straat gekieperd, wat niet de bedoeling was”, verontschu­ldigt de schepen zich. “Toch stoort dat volgens ons niemand, want geen enkel huis heeft daar een uitrit.”

De schepen rekende ook uit hoeveel er op deze manier wordt bespaard. “Het gaat om duizend kubieke meter grond. Om die ergens te stockeren, kost ons dat 35.000 euro. Door het zelf te regelen, besparen we dus veel geld, ik denk niet dat onze inwoners daar problemen mee hebben.”

De resultaten van het labo zijn ondertusse­n binnen: de grond is niet vervuild en kan dus worden hergebruik­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium