Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat als... je kind geen chocolade lust?

-

Het komt allicht zelden voor, maar er zijn kinderen die geen chocolade lusten. Voor hen zijn er massa’s alternatie­ven.

LEGO doet ook mee aan het paasgebeur­en en lanceerde een volledige collectie eieren, paashazen, paaskuiken­s en een scene met twee figuurtjes die paaseieren aan het zoeken zijn.

Als het wat meer mag kosten en u wil lekker wild doen: zowat alle speelgoedm­erken hebben wel iets in hun assortimen­t dat met Pasen te maken heeft. PEZ bijvoorbee­ld heeft een collectie paaskonijn­tjes die worden verkocht in een plastic ei.

De meest voor de hand liggende mogelijkhe­id: zelf kippeneier­en koken en ze vervolgens beschilder­en. Leuk, maar tijdrovend. In een aantal supermarkt­ketens verkopen ze hardgekook­te eieren in de meest exotische kleuren. U kunt de eieren ook kleuren terwijl u ze kookt, met tabletten die u kunt kopen in ketens als Big Bazaar en Action. “Er bestaat ook een natuurlijk­e manier om eieren te kleuren. Dan moet je aan het water rodekool, spinazie of ajuin toevoegen. Het moeten dan wel echte eieren zijn en geen chocoladen eieren.”

In speelgoedw­inkels kunt u een eierdoos kopen... met stoepkrijt in . Het ziet er redelijk ‘echt’ uit, maar een beetje krijt eten, kan geen kwaad. Als u dan toch in de speelgoedw­inkel staat: ze verkopen ook stuiter-eieren, botsballen die eruitzien als een gewoon eitje dus.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ??
FOTO'S RR
 ??  ?? Kant-en-klaar of doe-het-zelf.
Kant-en-klaar of doe-het-zelf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium