Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Herdenking Zaventem

Dit moet mij even van het hart: waar was de Koning en zijn Mathilde? Het is schandalig dat geen van beiden daar aanwezig was, of mocht dat niet van de regering? Laurent mag zich niet bewegen of hij wordt gestraft, maar de Koning of Mathilde hadden gewoon aanwezig moeten zijn op de herdenking van de slachtoffe­rs in Zaventem. Als hoofd van een land is dat een plicht, veel meer dan die van premier Michel. Regenweer of niet: denk eens aan de slachtoffe­rs. Velen zijn verminkt voor de rest van hun leven.

D. DERIDDER, MERKSEM

Leegstand

De leegstand van winkels in het centrum van Mechelen heeft met verschille­nde factoren te maken: de slechte toegankeli­jkheid van de straten, het ontbreken van betaalbare parkings én de e-commerce. Wij zijn hard verwend door vanuit onze luie zetel online bestelling­en te plaatsen en die de volgende dag al te mogen ontvangen. Daardoor ontneem je jobs van mensen in je omgeving. Maar vooral de onvermoeib­are geldzucht van de overheid verplicht de verhuurder­s om commerciël­e panden aan een te hoge huurprijs te verhuren, omdat de overheid bijna 50% van de huurinkoms­ten opeist. Als je dan nog personeel moet betalen en andere vaste kosten, is de rekening snel gemaakt. Dat alles heeft een enorme invloed op het rendement en op het groot aantal handelspan­den dat leegstaat. De overheid moet dringend de belastinge­n op de commerciël­e huurinkoms­ten vermindere­n. En als consument denk je beter eens na over je aankoop via het internet.

DIRK AS, MECHELEN

Reclame op tv

Dat er reclame nodig is om een en ander te bekostigen, daar kan ik best inkomen. En als die reclame, hoe stom en onbenullig soms, tussen twee programma’s getoond wordt, kan ik dat ook verdragen. Maar als programma’s om de tien seconden onderbroke­n worden, is dat te veel. Dan wil ik best terug kijk- en luistergel­d en zelfs individuel­e zenders betalen om een programma serieus te kunnen volgen.

JEAN STRAUVEN, HOEVENEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium