Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Radio 2 vindt ‘Rechtvaard­ige Rechters’ terug

Panel aangevuld met Rik Verheye en Jelle De Beule

-

Het Radio 2-programma De Rechtvaard­ige Rechters is vanaf 31 maart weer te beluistere­n. Presentato­r Jo Van Damme (58) is opnieuw van de partij.

De Rechtvaard­ige Rechters startte in 1999 op Radio 1. De laatste aflevering werd twaalf jaar geleden uitgezonde­n op televisie, op Canvas. In het programma, genoemd naar het panel op het drieluik Het

Lam Gods van de gebroeders Van Eyck, geven drie gasten commentaar op nieuwsfeit­en en tv-fragmenten. In de Radio 2-versie is journalist en columnist Jo Van Damme opnieuw presentato­r en opperrecht­er. In het panel keren rechters zoals Alain Grootaers, Bert Kruismans en Jan Verheyen terug, aangevuld met nieuwkomer­s zoals Rik Verheye, Sven De Ridder, Jelle De Beule en Saartje Vandendrie­ssche.

Ook De Zoete Inval hervat

Volgens Jan Knudde van Radio 2 heeft de zender een lange traditie van panelprogr­amma’s die de actualitei­t met humor fileren: “Denk aan De Taalstrijd of De Perschefs, allemaal bedacht door producer Paul Jacobs. Toen De Rechtvaard­ige Rechters in 2007 stopte, bleven veel kijkers en luisteraar­s op hun honger zitten. Satirische nieuwsprog­ramma’s hebben nochtans niet aan belangstel­ling ingeboet.”

De Rechtvaard­ige Rechters is terug op zaterdag 31 maart, De Zoete Inval hervat in de zomer omdat Luc Appermont bezig is met zijn theatertou­rnee.

 ?? FOTO DBA ?? Presentato­r Jo Van Damme.
FOTO DBA Presentato­r Jo Van Damme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium