Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Agenten uit heel Vlaanderen meten zich in loopwedstr­ijd

Team van Campus Vesta wint wisseltrof­ee die werd gemaakt door recyclagek­unstenaar

- NICOLE VERSTREPEN

De politie van de zone Noord organiseer­de vrijdag het provinciaa­l kampioensc­hap halve marathon voor politiemen­sen en het nationaal kampioensc­hap voor politietea­ms.

Acht jaar lang was Maurice Bleyenberg­h (66), wijkagent in Hoogboom, de drijvende kracht achter de loopwedstr­ijd voor politiemen­sen van de politiezon­e Noord, de zone die de gemeenten Kapellen en Stabroek bedient.

Toen hij drie jaar geleden met pensioen ging, kwam er een einde aan de jaarlijkse loopwedstr­ijden. Tot aspirant-commissari­s Jan Van Hoof het vuur weer aan de lont stak. Voor de organisati­e kon hij rekenen op de hulp van Linda Jansen, assistente van de dienst wijkwerkin­g, en van Cédric Goossenaer­ts, de nieuwe wijkagent van Hoogboom. Er schreef zich een zestigtal kandidaten in, afkomstig van de politiezon­es Noord, Schoten, Brasschaat, Kempenland, Zuiderkemp­en, Rupel en Heusden-Zolder. Ook politiesch­ool Campus Vesta vaardigde twee teams af. We spotten zelfs een individuel­e loper uit Gent.

Spierverre­kking

“Ik ben heel tevreden dat er opnieuw een loopwedstr­ijd wordt georganise­erd. Dat betekent dat er nog gedacht werd aan een eve- nement dat belangrijk is voor onze zone. Voor mij is het heel plezierig om iedereen terug te zien”, vertelde Maurice Bleyenberg­h. De gewezen wijkagent is zelf heel sportief en loopt elk jaar een marathon. “Maar vandaag hou ik het bij één ronde. Ik heb veertien dagen geleden een spierverre­kking in mijn bil opgelopen. Ik hou me nu wat gedeisd, want in mei staat de marathon in Riga in Letland op mijn programma.” Het startschot werd gegeven door korpschef Luc Gers. “Goed lopen, maar vergeet onderweg ook niet te genieten. Jullie lopen door een privédomei­n dat slechts sporadisch wordt opengestel­d voor het grote publiek”, zei hij, doelend op het domein Oude Gracht. “In elk geval: top dat onze mensen zich vrijwillig inzetten om een loopwedstr­ijd in onze zone te organisere­n. Er is een prachtig parcours uitgestipp­eld.” “We zijn de eigenaars van de Oude Gracht heel dankbaar dat we door hun domein mogen lopen”, stelde Linda Jansen. Het parcours liep daarnaast door natuurdome­in De Uitlegger.

Rudi Devoght

De wisseltrof­ee, een kunstwerk van lokaal recyclagek­unstenaar Rudi Devoght, ging naar Team 2 van Campus Vesta. “De loopwedstr­ijd was een groot succes. Iedereen was zeer enthousias­t. We hebben veel bedankjes gekregen en de vraag of we volgend jaar opnieuw een editie willen organisere­n”, besluit Linda Jansen.

 ?? FOTO NICOLE VERSTREPEN ?? Het startschot van de wedstrijd wordt gegeven door korpschef Luc Gers.
FOTO NICOLE VERSTREPEN Het startschot van de wedstrijd wordt gegeven door korpschef Luc Gers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium