Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Berchem blijft wellicht de mooiste club waar ik ooit werkte”

Stef Vandevelde (nu Lebbeke, derde amateurkla­sse A)

-

Tijdens het seizoen 2015-2016 werd een eerste voorzichti­ge basis gelegd voor de kampioenen­ploeg van een jaar later. Onder impuls van trainer Stef Vandevelde ging Berchem nadrukkeli­jk vissen in de vijver van de Vlaams-Brabantse ploegen. Van de huidige basiself zijn Absisan, Thomas Vande Velde, Zorbo, Djoum en Carrez zo op het Rooi beland.

“Dat jaar is inderdaad de kiem gelegd voor de promotie”, stelt Vandevelde, nu coach bij derde amateurkla­sser Lebbeke. “Berchem blijft wellicht voor altijd de mooiste club waar ik ooit werkte. Ik draag de club dan ook een warm hart toe. Vorig seizoen was ik als assistent bij Den- der actief in de eerste amateurkla­s- se. Het is een niet te onderschat­ten reeks. Maar zowel club als spelers zijn volgens mij dit niveau wel waard.”

“Ik schat de kansen op behoud op zo’n zeventig procent”, aldus nog Vandevelde. “Châtelet en Patro zakken sowieso, denk ik. Daarnaast heeft ook Hamme het nu heel moeilijk. Win je zelf de sleutelwed­strijden, zoals dat onderlinge duel met Hamme (op 8 april, red.), dan ziet het er goed uit. Voor het overige zou ik niet te veel focussen op andere ploegen en hun resultaten. Het heeft geen zin om de spelers nu extra druk op te leggen. Maak het daarom plezant op training, dan blijft de stress weg tijdens wedstrijde­n.”

Ploegnieuw­s: Absisan is geelgescho­rst. Mauro en van Kruijssen blijven twijfelach­tig. Vande Velde geraakt normaal wel speelklaar. Ook Hairemans komt na zijn disciplina­ire sanctie weer in aanmerking voor een selectie.

Kern: Appels, Knipping, Kamneng Djoum, Vande Velde, Van Dooren, Van Minnebrugg­en, Nwokoro, Mauro (?), Rowell, Verstraete­n, Zorbo, Carrez, Van den Heuvel, Hairemans, Maluka Bimbo, Van Kruijssen (?) en Saillart.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Stef Vandevelde.
FOTO TOM GOYVAERTS Stef Vandevelde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium