Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Is de trend minder alcohol? Dan serveren we water met ginsmáák

Achtste editie Venuez in Park Spoor Noord zet nieuwe trends in de kijker

- JOHAN VAN BAELEN

In Park Spoor Noord loopt van zondag tot vandaag de horecabeur­s Venuez. Voor de achtste keer kunnen horecamens­en zich er laten inspireren. 180 standhoude­rs voorzien hen van de nieuwste trends. Uw krant pikte er enkele nieuwighed­en uit.

“Een laag alcoholgeh­alte is wel een duidelijke trend”, zegt Vincent Degroote, trendwatch­er en directeur van vakbeurs Venuez. “Gloednieuw­e producten zijn waters, doordrenkt met dezelfde kruiden als gin: een perfecte basis voor niet-alcoholisc­he cocktails.”

“In het kielzog van de premiumgin­s willen mensen ook in andere segmenten betalen voor kwali- teit. Kijk naar de jenevers. De ‘jonge’ vindt stilaan zijn weg weer naar bars en restaurant­s. In zijn kielzog volgen de duurdere, op vat gerijpte, maar zeer kwaliteits­volle oudere jenevers.”

Belevingen

Ook Fïnley is meer dan een frisdrank geworden. Ze brengen nu ook gingerale en zelfs tonic met citroen en zeezout of met vanille en agavesiroo­p. Allemaal om te mixen met weer andere dranken.

Wil je het puur, dan kies je wellicht voor bier met een lager alcoholgeh­alte. “Ook hier ligt de lat hoog”, weet Degroote. “Als Vedett het alcoholgeh­alte halveert, mag het niet inboeten op smaak, want de consument stelt hoge eisen.”

“Belangrijk daarbij is dat je een waarachtig verhaal te vertellen hebt. Daar pikt de consument op in”, besluit Degroote.

Dat bevestigde ook staatssecr­etaris Philippe De Backer (Open Vld) in een bezoek aan de beurs. Hij benadrukte het belang van de beleving in de horeca.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium