Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schepen Luc Sevenhans stopt als gemeentera­adslid

Langst zetelend raadslid en huidig schepen Luc Sevenhans (N-VA) stopt na deze legislatuu­r

- JAN BRYS

Huidig schepen van onder meer Mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA) houdt het na deze legislatuu­r voor bekeken. Sevenhans, die al sinds 1988 in de gemeentera­ad zit, komt niet meer op bij de verkiezing­en.

Luc Sevenhans richtte in Brasschaat de lokale afdeling van het Vlaams Blok op. In 1988 nam hij voor het eerst deel aan de gemeentera­adsverkiez­ingen. Hij trok een onvolledig­e lijst met twaalf kandidaten en werd verkozen. In 1994 behaalde Sevenhans 388 voorkeurst­emmen en kreeg zijn partij zes zetels. In het jaar 2000 zag Sevenhans zijn partij nog klimmen naar zeven zetels en in 2006 kwam de partij op onder de naam Vlaams Belang. Sevenhans behaalde 2.207 voorkeurst­emmen en de partij klom naar negen zetels. Tijdens die legislatuu­r verliet Sevenhans de partij en zetelde enige tijd als onafhankel­ijke. In 2006 werd hij verkozen als lijstduwer van N-VA. Sevenhans werd schepen van Mobiliteit, Communicat­ie, Militaire Relaties en Verbroeder­ing met Bad-Neuenahr.

“Ik ben ontgoochel­d door het beleid van mijn partij in Brasschaat. In een aantal dossiers heeft men nooit naar mij geluisterd. Toch had ik de meeste ervaring. Ik denk dan aan het kasteel, de Rozenhoeve, Revabo Hens en het verbod op bermparker­en. Vroeger, toen ik nog in de oppositie zat, zei ik net hetzelfde als vandaag. De burgers waren mijn klankbord. Dat maakt dat ik af en toe al eens in de problemen kwam. Ik werd door mijn partij soms in een hoekje gedrumd. De verhouding met waarnemend burgemeest­er Koen Verberck was niet altijd goed”, zegt het langst zetelende raadslid van Brasschaat.

Harde oppositie

Luc Sevenhans voerde in het verleden steevast harde oppositie. Zo waren zijn discussies met toenmalig burgemeest­er Lode Bertels legendaris­ch. Ook toen Dirk de Kort (CD&V) burgemeest­er was, ging het er soms hard aan toe. “Maar door te argumenter­en kwamen we er altijd wel uit. Beide burgemeest­ers hadden een visie en zij kwamen daar ook voor uit. Ik heb voor hen heel wat respect. Ook over het Vlaams en federaal beleid van zijn partij is Sevenhans wel positief. “Ik ben zeker niet ontgoochel­d door het beleid van mijn partij in de verschille­nde regeringen. Daar is goed werk geleverd. Onze dienstdoen­de burgemeest­er Jan Jambon is daar zeer verdienste­lijk. Dat zal onze verkiezing­suitslag in Brasschaat ook zeker ten goede komen. Ik wil in de toekomst mijn diensten nog ter beschikkin­g stellen, maar dan mag het niet politiek getint zijn. Als men mij vraagt om het Gunfire Museum verder te ontwikkele­n, dan zal ik dat met plezier doen”, gaat Sevenhans verder.

‘Dronken schepen’

Sevenhans was van november 1997 tot maart 2009 volksverte­genwoordig­er. Van 2010 tot 2012 zetelde hij ook in de senaat. Zijn specialite­it was Defensie. “Ik woon in Maria-ter-Heide op een boogscheut van het militair domein. Mijn contacten daar waren altijd perfect. Ik heb daar ook altijd het nodige respect gekregen”, besluit de Brasschate­naar, die enkele jaren geleden het nationale nieuws haalde toen hij, net als vier collega-schepenen, tegen de lamp liep voor dronken rijden.

Luc Sevenhans

N-VA-schepen

‘‘Ik heb in de oppositie altijd hetzelfde gezegd als in de meerderhei­d.’’

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Luc Sevenhans houdt het na dertig jaar in de gemeentera­ad van Brasschaat voor bekeken: “In een aantal dossiers heeft mijn partij niet naar mij geluisterd, ondanks mijn ervaring.”
FOTO JAN BRYS Luc Sevenhans houdt het na dertig jaar in de gemeentera­ad van Brasschaat voor bekeken: “In een aantal dossiers heeft mijn partij niet naar mij geluisterd, ondanks mijn ervaring.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium