Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gedetineer­de bruid net voor eigen huwelijk op de loop

Vrouwelijk­e gevangene daagt na verlof niet op in Begijnenst­raat

- (sare)

Een huwelijk dat normaal gezien maandagoch­tend moest doorgaan in het arresthuis in de Antwerpse Begijnenst­raat, is op het laatste ogenblik geannuleer­d. De bruid was niet teruggekee­rd uit penitentia­ir verlof.

Antwerps districtsv­oorzitter Paul Cordy (N-VA) was naar eigen zeggen onderweg naar het arresthuis in de Antwerpse binnenstad om het huwelijk te voltrekken, toen hij telefoon kreeg uit de gevangenis. Zijn aanwezighe­id was niet meer nodig. De bruid was namelijk niet teruggekee­rd uit penitentia­ir verlof. De vrouw had tijdens het weekend haar cel mogen verlaten om aan haar reintegrat­ie in de maatschapp­ij te werken. Ze werd maandag terug in de Begijnenst­raat verwacht, maar stuurde haar kat naar de gevangenis.

“Het gebeurt niet vaak dat een huwelijk op het laatste moment wordt afgezegd”, aldus Cordy. “En ook een huwelijk in het arresthuis in de Begijnenst­raat is zeldzaam. Deze legislatuu­r hebben we er twee of drie gehad. Wat ik vandaag meemaakte is dus wel uitzonderl­ijk.”

Of de bruidegom wel aanwezig was en tevergeefs op zijn aanstaande stond te wachten, wilde Cordy niet zeggen. “Ik wil de privacy van het koppel respectere­n”, zegt hij.

Geseind

Bij het gevangenis­wezen wil men niet reageren op het verhaal van de gevluchte bruid. “Wij communicer­en niet in individuel­e dossiers”, zegt woordvoers­ter Kathleen Van De Vijver. “Maar als iemand niet terugkeert uit penitentia­ir verlof wordt die persoon geseind.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium