Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zara (13) doodgerede­n op amper 700 meter van haar voordeur

Meisje uit Meeuwen-Gruitrode op terugweg van school gestorven onder wielen vuilniswag­en

- (cds, thj)

“Eén klap en onze prachtige kleindocht­er is er niet meer. Ze had zo veel dromen en was zelfs geselectee­rd voor The Voice”, zegt opa Jacobus. Zijn kleindocht­er Zara Braeken (14) werd in Meeuwen-Gruitrode gegrepen door een achteruitr­ijdende vuilniswag­en toen ze de straat overstak. Het meisje was op slag dood.

Na een half dagje examens stapte Zara Braeken gisteren om 12.40u van de bus in haar straat, net buiten het centrum van Meeuwen. Toen het meisje de weg overstak, werd ze gegrepen door een achteruitr­ijdende vrachtwage­n die wilde keren. Het ongeval gebeurde op amper 700 meter van haar huis.

“Iedereen hoorde de klap”, zegt een buurtbewoo­nster. “Een leraar van de vlakbij gelegen school was snel ter plaatse met reanimatie­materiaal uit de school. Maar het was te laat. Ze was dood.” De getuige zag ook de chauffeur en de passagier van de vrachtwage­n. “De eerste was helemaal van de kaart, kon geen woord meer uitbrengen. De tweede stotterde dat ze het meisje niet gezien hadden.” De chauffeur werd gisteren naar het ziekenhuis gebracht om daar te bekomen van de shock.

Hechte familie

Zara was de jongste van een gezin met twee kinderen. Haar mama is schooldire­ctrice in een andere gemeente en heeft zich altijd ingezet voor een veilige school- omgeving. Opa Jacobus reageerde gisteren als een gebroken man. “Onze kleindocht­er was zo’n vrolijk, uniek meisje. Ze zong en deed mee in The Voice. Ze zat in de tweede ronde en was daar zo trots op. Ze wou ook model worden en had onlangs prachtige foto’s laten maken. En nu is het gedaan. Eén klap. Ons meisje is dood. Haar mooie dromen blijven dromen.”

Het gezin is goed bekend in Meeuwen. De papa kwam onlangs in de krant omdat hij een auto-immuunziek­te heeft die alleen behandeld kan worden met een peperduur medicijn dat niet terugbetaa­ld wordt. “Ze hebben al zo veel zwarte sneeuw gezien en altijd toch maar voortgedaa­n. Maar deze klap, die is niet boven te komen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Zara stierf onder de wielen van de vuilniswag­en.
FOTO DICK DEMEY Zara stierf onder de wielen van de vuilniswag­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium