Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Al 2.100 geïnteress­eerden voor 240 appartemen­ten in Antwerp Tower

Renovatie toren naast opera klaar in 2020

- (anro)

Nu al zijn er bijna negen keer meer geïnteress­eerden dan er appartemen­ten zullen zijn in de Antwerp Tower. Het oude kantoorgeb­ouw in het centrum van Antwerpen wordt omgebouwd tot een woontoren, maar zal pas afgewerkt zijn tegen eind 2020.

zijn een goede maand geleden begonnen met de inschrijvi­ng voor de voorverkoo­p van de appartemen­ten in de Antwerp Tower”, zegt Philip Rubbens van projectont­wikkelaar Matexi. “Er zijn nu al meer dan 2.100 geïnteress­eerden. Ik wist dat het snel zou gaan, maar dit is wel opvallend.” Er worden in de toren slechts 240 flats gemaakt.

Al wie zich inschrijft voor de voorverkoo­p, krijgt al informatie over de prijs en de ontwerppla­nnen van de appartemen­ten, vóór het grote publiek. “We zullen contact opnemen met hen in volgorde van aanmelding. Maar vanaf dan is het wie eerst komt, eerst maalt.”

Prijzen in het hogere segment

Wie zich al opgaf, zal nog keuzes moeten maken. “Bij de 240 appartemen­ten zijn er 47 verschille­nde types. De oppervlakt­es variëren tussen 60 en 240 vierkante meter. Over exacte prijzen kunnen we nog niets zeggen, maar ze zullen in het hogere segment liggen, gezien de locatie.”

Matexi zal de voorverkoo­p nog voor de zomer organisere­n. De projectont­wikkelaar hoopt dat de appartemen­ten tegen eind 2020 opgeleverd zullen zijn. In de Ant- werp Tower is dan nog plaats voor winkels, kantoren en een multi“We functionel­e ruimte. Over de invulling daarvan is nog niets bekend.

De Antwerp Tower opende als kantoorgeb­ouw in 1974, maar de kantoorrui­mtes raakten doorheen de jaren maar moeilijk verhuurd.

Prachtig uitzicht

Pop-upconcepte­n Bar Gloed en Klub Goud maakten onlangs nog op een inventieve manier gebruik van de leegstand en trokken veel jonge mensen naar de toren. “Dat heeft wel voor bekendheid gezorgd”, denkt Rubbens. Maar hij heeft nog andere verklaring­en voor de grote interesse. “De ruimtes geven een prachtig uitzicht op Antwerpen. En met de heraanleg van het Operaplein aan de voet van de toren ligt er veel moois in het vooruitzic­ht. De auto’s zullen er ondergrond­s rijden als de heraanleg klaar is.”

 ?? FOTO RR ?? Zo zullen de Antwerp Tower en het Operaplein eruitzien als ze afgewerkt zijn in 2020.
FOTO RR Zo zullen de Antwerp Tower en het Operaplein eruitzien als ze afgewerkt zijn in 2020.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium